SİAD darbe girişimini kınadı

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği,15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimini kınadı.

SİAD darbe girişimini kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek merkezinde SİAD Başkan Yardımıcısı Mesut Söylet’in yaptığı açıklamada dernek yönetim kurulu üyeleri Fahrettin Özger ve Adnan Deniz de hazır bulundu.
Yapılan açılamada şu ifadeler kullanıldı; 
 
"Hain saldırı  adı dışında bir başka adla adlandırılamayacak kalkışmanın; çok öncesinde de, ilk anından itibaren de Silivri SİAD olarak; demokrasinin , seçilmişlerin ve devletimizin yanında olduğumuzu ısrarla dile getirdik. 
Bu milletin destanlarla dolu tarihine, 15.Temmuz’da destan olarak kazındı, milletimiz ülkesine sahip çıktı. 
1989 yılında Tiananmen Meydanı’nda yüzmilyonların içinden ancak bir adam çıkabilirken, bizim meydanlarımızda, yollarımızda yüzlerce kahraman tankların önüne çıkarak canlarını demokrasi uğruna hiçe saydı. 
Tüm dünya sessiz, çünkü bu cesareti gösterecek bir millet varmı, yürek varmı???
 Diye hala şokta!!! 
Hala İstanbul’da, Diyarbakır’da, İzmir, Giresun, Antalya’da ve 81 vilayetin tümünde insanlar birliğimiz, dirliğimiz, bayrağımız için dışarlarda.Milletimizin bu kararlılığı, basınımızın bu demokrasi tutkusu; ülkemizin bütünlüğüne damgasını vurmuştur. 
Basınımızın baştan itibaren göstermiş olduğu bu dirayetli duruşu, büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızla yapılan telefon bağlantıları, halkımıza ve bizlere ilk anlarda büyük dayanak olmuştur. Siyasi partilerimizin kararlı duruşları da özlenen birlik, beraberlik ortamında hainlere en büyük darbeyi vurmuştur.Özellikle bu olumlu havanın bundan böyle de devam etmesi için Devlet Büyüklerimize çok iş düşmektedir. 
Terörizmin her türlüsüne karşı devletimizin her alacağı bitirici kararda yanında olacağımızı taahhüt ediyoruz.“ Yurduma alçakları uğratma sakın” dizelerindeki duygularla;Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Muhalefet Parti Başkanlarımızı ve Milletvekillerimizi bu kararlı duruşları için en kalbi duygularla kutluyoruz. 
Cumhurbaşkanımız, Milletvekillerimiz; ancak yüce Türk Milletinin iradesi ile işbaşına gelebilirler veya düşürülebilirler, bunun dışında hiçbir ülke, veya iradenin seçtiklerimiz üzerinde bir tasarrufta bulunmaya haklarının olmadığını bilmeleri gerektiği ortadadır. 
Canlarını ortaya koyan kahraman emniyet görevlilerimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ nin ülkesine bağlı mensuplarına minnettarız. Onlar canla, başla değerlerine sahip çıkmışlardır.Ancak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarına karşı saygısızlığa da izin verilmemelidir.Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözününde aslında ne anlama geldiği bu vesileyle bir kez daha herkes tarafından anlaşılması gerektiği ortadadır. 
Bundan böyle demokrasimize ve halkın iradesine sahip çıkarak, siyasi partilerimizin ortak meselelerde ayrışmadan uzak duran politikalar üretmeleri Gazi Meclisimize yakışır bir davranış olacaktır.Aynı yakışır davranışın halkımız tarafından da siyasilere gösterilmesi, herşeyin bir anda güllük gülistanlık olamayacağı ama desteğin kesintisiz devam etmesi gerektiği unutulmamalıdır.Hukuk ve adalet sistemimiz bu vesileyle elden geçirilerek adaletin herkese eşit dağıtılmasına ön açılmalı ve çağdaş, kimsenin hakkının çiğnenmediği bir düzen kurulmalıdır.Eğitim ve öğretimde çağdaşlık bırakılmadan ama örf , adet, ananelerimiz ve maneviyatımıza önem veren; hayata yönelik, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı yeni bir eğitim sistemi belirlenmelidir.Kamuda liyakatına göre atamalar yapılmalı, boşalan görevlere vatanını seven, liyakatlı olan insanların getirilmesine önem verilmeli, kamu vicdanını rahatlatacak kararlara değer verilmelidir. 
Taraflı bir devlet değil, tarafı Türkiye Cumhuriyeti olan bir Devletimiz olacağına bu ülkenin tüm vefakar insanları, hangi görüşten olursa olsun inandırılmalıdır.Unutulmamalıdır ki bu destanı tüm milletimiz yazmıştır. 
Aslında belki de dünya da dil – din – ırk ve mezhep ayrılığını yapamayacak kadar hoşgörülü bir toplumun fertleri olarak, ayrımcı olmamaya daha dikkat etmemiz; bizi değerlerimizden uzaklaştırmayacaktır. 
Tüm bunları ve bizi biz yapan değerleri unutmadan, ayyıldızlı bayrağımızın gölgesinde bu vatan topraklarında özgürce yaşamaya devam edeceğiz.Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Genel Kurmay Başkanımıza, Emniyet Kuvvetlerimize, Milletvekillerimize ve tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz.Şehitlerimizin mekanları cennet olsun.Yaralılarımız en kısa zamanda şifa bulsun.Biz Silivrili Sanayici ve İşadamları olarak; daha fazla çalışıp, birlik ve beraberliğimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır."