SİAD'tan "Duayenlere saygı"

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneğinin 2016 yılı genel toplantılarının sonuncusu "Duayenlere Saygı" ve yeni üyelerin tanıtım toplantısı Kumburgaz Marin Princess otelde gerçekleştirildi.

SİAD'tan &quotDuayenlere saygı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİAD’ın Kumburgaz Marin Princess otelde düzenlediği "Duayenlere Saygı" ve yeri üyelerin tanıtım toplantısına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyeleri, DP İlçe Başkanı Halide Avlu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ve CHP Meclis üyeleri, SİBESO Başkan Yardımcısı Arif Kanık ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu ve yönetim kurulu üyeleri, Şoförler ve otomobilciler odası Başkanı Recep Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Çevre derneği Başkanı Ali Korsan ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam ofisi yöneticileri Orhan Öpçin, Önder Çolak, SİAD üyeleri ve davetliler katıldı.Gecenin özel konuğu Türk tiyatrosundaki tuluat geleneğinin son temsilcilerinden usta isim Zihni Göktay’dı.

Radyo programcısı Kamil Bilicinin sunuculuğunu yaptığı gecenin açılış konuşmasını Silivri Sanayici ve İşadamları Başkanı Hakan Kocabaş yaptı.

“ŞÜKRANLARIMIZI İLETEBİLMEK İÇİN BU GECEYİ TERTİP ETTİK”

Başkan Kocabaş “Sayın Belediye Başkanım, siyasi partilerimizin başkanları, değerli protokol üyelerimiz, büyüklerim, misafirlerim ve basın… Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek başladığı konuşmasında “ Silivri SİAD’ın en önemli gecelerinden birinde daha hep birlikte beraberiz. Uzun zamandır gerçekleştirmek istediğimiz ama bugüne kısmet olan bu törenimizde dişini tırnağına takmış, çok büyük yokluk ve olumsuzluklarla adeta boğuşarak bu güne gelmiş siz büyüklerimize, ağabeylerimize, babalarımıza şükranlarımızı bir nebze iletebilmek için bu geceyi tertip ettik.”dedi.

“ONLAR, TÜRK SANAYİSİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ ŞEYLER YAPTILAR”

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş konuşmasını şöyle sürdürdü “Yönetim kurulumuz belli bir yaş kriteri ve ölçü koyarak 20 sanayicimizi bu ödüle layık gördü. Birazdan hepsine ödüllerini takdim edeceğiz. Onlar; bizler için, Türk sanayisi için çok değerli şeyler yaptılar. Sağlıklarını, hayatlarını hatta ve hatta ailelerini ikinci plana attılar. Onlar çoğu zaman iş hengâmesi içerisinde bir lokma ekmeği bile yemediler. Aslında çalışmalarının amacı bir lokma ekmek diye ama onlar esas itibariyle ülkemizde sanayi ve hizmet için yaşadılar. Çalıştıkları yerlerde, bir delikten yağmur damlası öksürdüğünde öbür uçta kar tanesi olarak düştü damla. Zorlu şartların en kolay anlatılanı buydu. Varın diğerini siz düşünün. Hepsine uzun ömürler diliyorum. Hizmetlerinin uzun yıllar daha devam etmesini diliyorum. Hepsinden evvel de sağlık diliyorum. Bu gece yanımızda, sağlık nedeniyle, bulunamayan büyüklerimizin, bu kalabalığın oluşturacağı sinerji ile sağlıklarına kavuşmalarını Allah'tan niyaz ediyorum.”

ÖNCE “CAN”
“Aslında duayen kavramını biraz geniş tutup sanayi dışında da ödüller vermek istemiştim ancak önce “can” diyerek üyelerimiz için böyle bir ödül törenini daha uygun gördük. Bir yazar bilindiği gibi “Kendilerinden öğreneceğimiz kimselere Usta deriz ama kendisinden öğrendiğimiz herkes bu unvanı hak etmez” demiş.  Bizim duayenimiz bunu çok hak ediyor ve hatta bu gece aramızda olan bir kişi daha çok hak ediyor. Türk tiyatrosuna uzun yıllardır hizmet eden daha uzun yıllar da edeceğine inandığımız Zihni Göktay.

1964 yılından yani benim dünyaya geldiğimden bu yana birçok oyunda oynadı. 30 yılı aşkın süredir “Lüküs Hayat” da rol aldı. Şimdi de “Cibali Karakolu” oynuyor. Hem de yine kapalı gişe… Bir 30 yıl da Cibali Karakolu oynarsa herhalde böyle bir törende bizlere layık görülebilecek bir ödül için yine bir arada oluruz diye düşünüyorum. Kendisinin de o yaşam ve çalışma arzusunu görüyorum. Zeynep'e de uzun ömürler diliyorum ve toplantımıza şeref verdiği için teşekkür ediyorum.”

“DUAYENLERE VE BİZE BU YAKIŞIR DEDİK”

“Bu arada size kısa bir bilgi aktarmak istiyorum. Yönetim Kurulu’muz ödüller hakkında çok titiz davrandı. Hazır dizayn edilmiş bir ödülle değil tamamen kurulumuz tarafından dizayn ve üretim yapılmış ödüller yarattı. Torna lambasından deliğinin delinmesine azdırma da dişlinin açılmasına ve hatta hatta yuvaları ne kadar kama yuvalarına kadar tek tek işlendi. Duayenlere ve bize bu yakışır dedik. Birazdan takdim edeceğimiz ödüllerin hazırlanmasında tüm yönetim kuruluna ve özellikle Tülay İlgen, Hakan Söylet, Mehmet Haseski’ye tekrar teşekkür ediyorum.”

“8 ARKADAŞIMIZ SİAD’IN BÜYÜK AİLESİNE KATILIYOR”

“Değerli misafirler, bu gecenin diğer güzel tarafı da aramıza yeni katılacak arkadaşlar… Çok değerli 8 arkadaşımız daha Silivri SİAD’ın büyük ailesine katılıyor. Onlara hoş geldiniz diyorum. Dostluğa, birliğe, sevgi ve saygıya hoş geldiniz. Her dernekte olmayan değerlere sahip derneğimize hoş geldiniz. Silivri’de yaşamak da çalışmak da güzeldir diyerek üyeliğinizin hayırlı olmasını diliyorum. Üyelik komisyonumuza da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ SİAD OLARAK STK’LARA ÖRNEK OLDUK”

Değerli misafirlerimiz… Silivri SİAD olarak STK’lara örnek olduk, her bakımdan da örnek olmaya devam ediyoruz. Üyelerimize milyon Lira’larla ölçülebilecek toplamına, bu rakamlara ulaşan maddi faydalar elde ettik. Manevi değerlerimizi elden bırakmadık. Şimdi bir yönden daha örnek olmak istiyoruz. 4 yıla yakın süredir sürdürdüğüm görevi bu gurur verici görevi bir başka arkadaşıma devrederek koltukların kalıcı bireylerin gidici olduğunu göstermek, bunu paylaşmak istiyorum ki arkadaşlarım kendilerini hazırlasınlar ve genel kurulda aday olsunlar.

“MİSAK-I MİLLİ SINIRLARI DIŞINA ÇIKSIN”

Değerli dostlar… Çok kısa ekonomimiz ve ülkemiz için de bir iki laf ederek konuşmamı sonlandıracağım. Son zamanlarda zor zamanlardan geçiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde uhulet ve suhuletle büyük devlet olmanın geleneği ile bu günleri atlatacağız.  Bu milleti, bu ülkeyi kimsenin yıkmaya ve bölmeye gücü yetmez.  Bölünmek isteyen sadece Türkiye'nin değil Misak-ı Milli sınırları dışına çıksın. Allah'ın gülü dikenli yarattığına hayret edeceğiniz ve dikenler arasında gül yarattığına mı hayret edecek düşüncede birleşelim.  Dünyada yaşanan krizin Türkiye'de de yaşanmamasını fırsata çevirelim.  Hedeflerimizi büyük tutalım ama hiç değilse 1/2 yıl borç yükümüzü azaltarak devam edelim.  Moral çok önemli, yüksek tutalım birbirimize daha sıkı sarılalım bir Alman sözü olsa da anlamca büyük bence “Konuşulan bir sevinç iki kat olur paylaşılan bir acı yarıya iner.” Biz paylaşmayı en iyi bilen bir ulusuz. Biz bu yanımızı son günlerde biraz daha fazla ortaya çıkaralım.

“BAŞKANIN DEĞİŞMESİ İÇİN AÇIK BİR EMARE”

Her he kadar kısa bir konuşma hazırlasam da Zihni Bey’e çok zaman kalsın demiş olsam da lafı bitiremedim. Aslında bu da artık başkanın değişmesi için açık bir emare.Son olarak tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da “Bugüne kadar yapılan çalışmaları takdirle izlediğini, bundan sonra ki çalışmalarında takipçisi olacağını belirterek Silivri Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından sahneye Türk tiyatrosundaki tuluat geleneğinin son temsilcilerinden usta isim Zihni Göktay çıktı. Meslek hayatından kesitler sunan Göktay, salonda bulunanlara teşekkür ederek sahneden ayrıldı.

DUAYENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Gecenin sonunda Duayen Sanayiciler Yusuf Sarıbekir, Kemal Aydınlıyurt, Seyfi Atun, Nuri Egeli, Mesut Söylet, Yaşar Kocabaş, Tülay İlgen, Turan Tuna, Faik Yayla, Faik Naci Varınca, Ahmet Çokyaşar, Şevket Sevgen Yağlı, Adem Ünal, Süleyman Erdede, Rüştü İbre, Macit İşbitiren, Kemal Eroğlu, Ahmet Turhan, Kenan Koçoğlu, ve Hasan Baş’a ödülleri verildi.

YENİ ÜYELERE SERTİFİKA VERİLDİ

Gecede ayrıca SİAD’ta yeni kabul edilen Necdet Canpolat, Mehmet Ali Yedek, Ziya Şenkul, Yağız Avcı, Muzaffer Bilgin, Reşit Keskin, Berrin Tektunalı ve Doğu Bulutsuz’a katılım sertifikaları takdim edildi.