SİAD toplantıları devam ediyor

Silivri Sanayi ve İş adamları Derneği (SİAD)' ın her ayın ikinci Çarşamba günlerinde gerçekleştirdiği '' Çayın yanında Simit'' toplantısına İşkur eski Müdür Muammer Coşkun konuk oldu.

SİAD toplantıları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayi ve İş adamları Derneği (SİAD)’ ın bu ayki ‘’Çayın yanında Simit’’ toplantısı bugün saat 09.30’ da gerçekleştirildi.

İşletmelerin en önemli gider kalemlerinden biri olan personel maliyetlerinin; ek yatırım olmaksızın, mevcut ödemeler dengesinde %20,5 oranında tasarruf elde edebilmesini sağlamak üzere İşkur Eski Müdürü Muammer Coşkun ‘un ortağı olduğu Biltek Akademi Grup tarafından geliştirilmiş özel bir yazılım tanıtımı ve Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

E- ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Ayrıca Silivri İş Adamları Derneği üyesi Berrin Tektunalı‘nın da şirketi; Geri Kazanım ve Rafineri Sanayi A.Ş. E- Atık  (GCL ) hakkında Arman Kazancıoğlu firmanın tanıtımını yaptı.

SİAD toplantıları devam ediyor

Elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması ve bundan elde edilecek gelirle ağaç dikilmesinin hedeflendiği "Atıklar Orman Olsun" projesi kapsamında, Bakırköy Lions Kulübü, Geri Dönüşüm Şirketi (EAG) ve içerisinde bulunduğu ve Geri Kazanım ve Rafineri Sanayi A.Ş. E- Atık (GCL)’nin ortak yürüttüğü sosyal sorumluluk projesine de toplantı ’da yer yerildi.

SİAD toplantıları devam ediyor

 Lions Bakırköy Temsilcisi Mali Müşavir Zevcet Baytöre: ‘’ Elektronik atıkların toplanıp, elde edilen gelirle ağaca dönüşmesi. Yani doğaya zarar vermiyoruz bu toplananları tekrar doğaya ağaç olarak kazandırıyoruz. Ağaca dönüşen Elektronik Atıklar projesi ile E- Atıklar geri kazandırıyoruz. Bakırköy Lions öncülüğünde başlatılan proje ’de amaç ömrü dolmuş elektronik cihazları toplamak. Geri Dönüş ve geri kazanılımdan elde edilen gelir, projeye aktarılıyor. Elde edilen gelirin karşılığına Ton başına 35 tane ağaç dikilmesi planlanmak üzere bir proje yürütülüyor. Dünya genelinde 40 milyon Türkiye’de 500 milyon ton elektronik atık var ama kimse bu atıkları biriktirmiyor çöpe atılan atıklar da kaybolup gidiyor. Bu atıkları hem kontrollü bir şekilde çevreye zarar vermeden toplamak imhasını yapmak ve ekonomiye kazandırıp ağaca dönüştürmek bizim projemiz Türkiye’de bir ilk. Proje kapsamında elektronik atıklar evlerden alınıp depolarda toplanıyor parçalara ayrıldıktan sonra pres makinelerine atılıyor elde edilen gelir projeye aktarılıyor ve ağaçlandırma yapılıyor. Çatalca ile Şile arasında yapmayı planlıyoruz. Şehir ve Merkezi yerlerde ağaçlandırma yapmak en büyük arzumuz. ‘’ dedi.

Geri Kazanım ve Rafineri Sanayi A.Ş. E- Atık (GCL) yönetim kurulu üyesi Berrin Tektunalı ‘’ Silivri’de sadece 9,30 ton toplandı, bu oran çok düşük bilinçli olmalıyız bu projeyi duyurmalıyız ve Silivri’yi de proje kapsamında ağaçlandırmalıyız’’ dedi.

İADE-İ ZİYARETLER

Yapılan toplantının ardından SİAD yönetim kurulu üyeleri İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç‘a iade-i ziyarette, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil‘e yeniden başkan seçilmesi sebebiyle tebrike, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu‘ya da SİAD’a verdiği destekler için teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

SİAD toplantıları devam ediyor

SİAD toplantıları devam ediyor

SİAD toplantıları devam ediyor

SİAD toplantıları devam ediyor

SİAD toplantıları devam ediyor