Sıcaklık Pazar günü 11 derece, Salı kar yağışlı

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, hafta sonu hava sıcaklıkları artacak, Pazar günü ise 11 dereceye kadar çıkacak. Ancak Salı günü tekrar kar geliyor.

Sıcaklık Pazar günü 11 derece, Salı kar yağışlı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün özellikle Doğu illeri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Bu arada İstanbul'da da kar yağışı etkili oluyor. İDO'nun bazı seferleri iptal edildi. Bursa’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle ulaşımda sorunlar yaşanıyor. İstanbul'da da etkisini sürdüren kar yağışı bu gece etkisini kaybediyor. Meteoroloji Uzmanı'nın yaptığı açıklamada, hafta sonu sıcaklıkların yükseleceğini, Pazar günü ise sıcaklıkların 11 dereceye kadar çıkacağını açıkladı. Salı günü ise yeniden kar geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülke genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kar yağışının Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Bitlis, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bingöl) ile zamanla Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Siirt, Batman, Mardin) kuvvetli olması bekleniyor.