Sigara içenler şimdi yandı

Uyuşturucu, silah ve mühimmattan sonra kaçak sigara ile içki yakalatan muhbirlere piyango vuracak.

Sigara içenler şimdi yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 paket sigaraya için 1 lira 32 kuruş, bandrolsüz alkollü içkilere şişe başına 1 lira 32 kuruş ile 34 lira 75 kuruş arasında ikramiye ödenecek.

Sigara ve içki kaçakçılığıyla mücadele eylem planı kapsamında yeni bir açılıma gidilerek "ikramiye" yöntemi devreye sokuluyor. Kaçakları yakalatan "muhbirler" ile operasyonu gerçekleştiren kolluk görevlerine ikramiye piyangosu vuracak.

POLİS TASLAK HAZIRLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü, 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yeralmasına karşın 2007'den beri uygulanmayan "ikramiye" ödülünü işler hale getirmek için harekete geçti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, kaçakçılık soruşturmalarında muhbir ve el koyanlara ikramiye ödenmesi konusunda yönetmelik taslağı hazırlayarak Başbakanlık'a gönderdi. Yakın bir zamanda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelik değişikliği çerçevesinde; bandrolsüz veya sahte tütün/alkol ürünleri yakalamalarında ne kadar ikramiye ödeneceğine ilişkin de Bakanlar Kurulu Kararı Taslağı hazırlandı. Ödenecek ikramiyelerle ilgili değerler taslakta ayrıntılı olarak yeraldı.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile TAPDK Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, yakalanacak bir paket sigaraya 1 lira 32 kuruş ikramiye ödenecek. Bakanlar Kurulu taslağı 2011'de onaylasaydı muhbir ve kolluk görevlileri yakalanan 120 milyon paket kaçak sigara için 158 milyon lira ikramiye alacaktı.

YAKALAYAN KÖŞEYİ DÖNECEK

Taslakta bandrolsüz ya da sahte alkollü içkilere şişe başına en düşük 1 lira 32 kuruş ile en yüksek 34 lira 75 kuruş ikramiye ödenmesi öngörüldü. İkramiye değerlerinde 70 CL ile bunun altı ve üstündeki içkiler esas alındı. Bir şişe viskiye; 24 lira 49 kuruş ile 34 lira 75 kuruş, bir şişe votka, rakı, cin, rom ve liköre; 14 lira 89 kuruş ile 24 lira 49 kuruş arasında ikramiye ödenecek. Bir şişe şaraba 7 lira 28 kuruş ile 14 lira 56 kuruş, bir şişe biraya 1 lira 32 kuruş, bir kutu biraya 1 lira 99 kuruş, bir fıçı biraya 14 lira 89 kuruş, diğer içkilere ise; 7 lira 28 kuruş ile 12 lira 24 kuruş arasında ikramiye verilmesi benimsendi.

UYUŞTURUCU DEĞERLERİ YENİLENDİ

Aynı taslakta 2005'den beri uygulanan uyuşturucu madde yakalamalarında ödenen ikramiye değerleri de yeniden tespit edildi. Buna göre; saf olmayan bir kilo eroine 60 bin, 1 kilo likit eroine 180 bin, bir kilo kokaine 60 bin, bir kilo likit esrara 60 bin, bir kilo bazmorfine 36 bin, bir kilo toz esrara 15 bin, bir kilo reçine esrara 12 bin, bir kilo afyon sakızına 5 bin, bir kilo kubat esrara 15 bin, 1 kilo bonzaiye 15 bin, bir kilo sentetik uyuşturucu maddelere (amfetamin, metamfetamin gibi) ise 120 bin lira ikramiye ödenecek.

(Bugün)