Silivri Adliyesi'nde tayin fırtınası

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Savut başta olmak üzere bazı hakim ve savcıların tayinleri çıktı. Yerlerine yeni hakim ve savcılar atandı.

Silivri Adliyesi'nde tayin fırtınası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi yayımlandı. Adli yargıdan bin 816, idari yargıdan da 305 hakim ve savcının görev yerleri değişti.

Söz konusu kararname ile Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta; Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Silivri’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı; Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören oldu.

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Savut da Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeni Başkanı ise Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Onur Çoğan oldu.

Yine aynı kararname doğrultusunda Silivri Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim Sabri Lider Şengül; Bakırköy Hakimi, Silivri Hakimi Ahmet Cahit İyilikli; Diyarbakır Hakimi oldu.

Basından sorumlu Silivri Cumhuriyet Savcısı Hamza Özey; Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı, Silivri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Karademir; Siverek Cumhuriyet Başsavcısı, Silivri Cumhuriyet Savcısı Ali Okumuş; Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olarak tayin edildi.

Diğer taraftan Eflani Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Öztürk de Silivri Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi.

Yine aynı kararname kapsamında, Hakkari Hakimi Okan Albayrak, Iğdır Hakimi Zuhal İşgören ve Bolvadin Hakimi Sema Çoğan da Silivri Hakimi olarak görevlendirildiler.

Silivri hakimleri arasındaki görev dağılımı ise daha sonra yapılacak.

Süpersilivri