Silivri Belediye meclisinde 'düşman' tartışması!

Silivri Belediyesi Şubat Ayı meclis toplantısında 'düşman' tartışması yaşandı

Silivri Belediye meclisinde 'düşman' tartışması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Silivri’yi ziyareti sırasında Ak Parti’yi hedef alan sözlerini eleştiren AK Partili meclis üyeleri yasal süreç başlatacaklarını ifade etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a göreve geldiğinden günden bu yana kimlere encümen kararıyla büfe, çay bahçesi ve benzeri yerleri de verdiğini soran Ak Parti, Işıklar’ın borçlanma için yetki istemesine ise ret oyu verdi.

Meclis toplantısına Ak Parti gurubunun verdiği önergeler damgasını vurdu. Ak Parti gurubu belediyenin yatırımları için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yetki istemesi maddesine de ret oyu verdi.

KANDEMİR’İ UNUTTU

Meclis toplantısına geçilmeden önce Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, oturuma katılmayan meclis üyeleri arasında; önceki gün belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa eden CHP’li belediye meclis üyesi Yılmaz Kandemir’in de ismini söyleyince salonda gülüşmeler oldu. Kandemir “Ben buradayım” dedikten sonra meclis oturumuna geçildi.

AK PARTİ GURUBU’NDAN UMUT ORAN ÖNERGESİ

Meclis gündemine geçilmeden önce Ak Parti gurubunun verdiği önergeler okundu. Geçtiğimiz Cuma günü CHP Silivri İlçe Örgütü’nü ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın sözlerini eleştiren ve konuyla ilgili yasal süreci başlatacaklarını ifade eden Ak Parti belediye meclis üyesi Yalçın Yönet sözlü önergesinde “3 Şubat 2012 Cuma günü CHP Silivri İlçe Örgütü’nde düzenlenen bir toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın AK Parti’yi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın AK Parti ve AK Partilileri “Düşman” olarak gördüklerini ifade eden açıklamalarını, Umut Oran’ın Sayın Başbakanımıza yönelik ağır ithamlarını ve hakaretlerini yerel basınımızdaki haberlerden üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Silivri halkını temsil eden belediye başkanının, makamın saygınlığına zarar vererek siyasi rakibini “Düşman” olarak gördüğünü ifade etmesi, içindeki kin ve nefret duygularının dışa vurumu olarak ortaya çıkmaktadır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm hemşehrilerimizi kardeş olarak gördüğümüzü belirtir, siyasi partileri ve görüşleri toplumun zenginliği olarak görmek yerine, 3 dönem üst üste oyunu arttırıp iktidar olan AK Parti’ye ve AK Partililere karşı demokrasiyi içine sindirememiş zihniyeti yansıtanları teşkilatımız adına kınıyoruz. Konunun başkanlık makamına havale edilerek, Silivri Belediye Başkanı’nın partimizi neden düşman olarak gördüğü hakkında tarafımıza yazılı bilgi verilmesini arz ederiz.” dedi.


IŞIKLAR: “BEN DÜŞMAN KELİMESİNİ SÖYLEMEM”


Konuyla ilgili açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Milletvekilimiz neden böyle bir şey söylediğini zaten konuşmasında açıkladı. Bende Ak Parti’ye oy veren vatandaşlarımızı düşman olarak görmediğimizi orada söyledim. Basın mensuplarında kayıtlar var. Sayın Oran’ın düşüncesi budur. Tabiki bizimde partide düşüncesini paylaşmadığımız arkadaşlarımız olabilir. Parti içerisinde ifade özgürlüğümüz var. Ben Atesitim diyerek Ak Partili olduğunu söyleyenler de var. Ben kesinlikle Ak Partiye oy veren vatandaşlarımıza düşman kelimesini yakıştırmam ve söylemem. Herhangi bir yasal süreçten de korkumuz yoktur” dedi.

AK PARTİ GURUBU BÜFELERİ SORDU

Ak Parti gurubu yazılı bir önerge sunarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın göreve başladığı 1 Nisan 2009’dan bugüne kadar Silivri Belediyesi Encümeni kararıyla kimlere büfe, çay bahçesi, lokanta vb. yerlerin işgaliye olarak verildiği hakkında bilgi istedi. Önerge başkanlık makamına havale edildi.