Silivri Belediyesi'nde Kadın Personele 8 Mart İzni

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde kadın personeliyle bir araya gelen Başkan Işıklar: 'Silivri'ye verdiğiniz emekler için hepinize gönülden teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum. Kadınlar gününüzü yürekten kutluyorum' dedi.

Silivri Belediyesi'nde Kadın Personele 8 Mart İzni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sosyal demokrat belediyeler ile birlikte kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde idari izinli sayılmasına karar verdi. Meclis Salonu’nda kadın personeliyle bir araya gelerek günlerini kutlayan Işıklar, şunları söyledi:

IŞIKLAR: “BU COĞRAFYADA YAŞADIĞIMIZ İÇİN ŞANSLIYIZ”

“Hepinizin Dünya Emekçi Kadınlar Gününü gönülden kutluyorum. Bugün İl Başkanımız Silivri’deydi. Başka bir örneği var mı bilmiyorum, Türkiye’de sanıyorum ilk kez İstanbul’da 14 belediyemizde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarımızın izinli sayılmasına karar verdik. İl Başkanımız bu kararı selamlarını ileterek sizlere tebliğ etmemizi istedi. Bu ülkede maalesef ki kadınlarımızı üretimden koparmaya, kahkaha atışından, hamileyken sokakta dolaşmasını konu edip, kadının ikincil sayılmasına, yaşamdan kopmasına bile cesaret ettiler. Büyük Atatürk, 1934 yılında dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde olmayan seçme ve seçilme hakkı kanununu çıkararak kadının yönetime ve üretime katılmasının önünü açmış dahi bir devlet adamıdır. Bugün görüyoruz ki biz çok şanslıyız. Bizim sahip olduğumuz değerlerin bir tanesine sahip olmak için can veren, dramlar yaşayan bir coğrafyanın yanı başındayız.

“KENDİ DEĞERLERİMİZİ YAŞATTIĞIMIZ SÜRECE VAR OLACAĞIZ”

Biz farklılıklarımızı zenginlik sayarak, binlerce yıldır bu topraklar üzerinde insan sevgisini, üç tane semavi dini yeşertip, büyütüp 28 milyon km2 toprak üzerinde insanlara götürmüşüz. Kimsenin kılığına, kıyafetine, inancına müdahale etmeden bu topraklar üzerinde insan sevgisini yeşerten bir milletiz. Bugün bütün çekiştirmelere rağmen, tüm tuzaklara ve kumpaslara rağmen dimdik ayakta durabilmenin sağlamlığı oradan geliyor. Onun için biz kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi, kendi gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız sürece var olacağız. Biz suyun üstündeki mantar, rüzgârının önündeki yaprak değiliz. Zor günler geçirdiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bunun tek çözümü; birbirimize daha çok sarılmak, değerlerimize daha çok sahip çıkmak, büyük Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet değerlerine daha çok sarılmaktır. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Birbirimizin farklılıklarını değil daha çok birleştiğimiz yanı öne çıkararak, bütün bu zorlukların üzerinden geleceğimize inanıyorum.

“SİLİVRİ SİZLERLE DAHA YAŞANIR BİR KENT”

Belediyemiz birim müdürlüklerimizin 28 tanesi kadın. En çok kadın müdür ve personel bizim belediyemizde var. Yarın erkek personelimizi de deneme günü, sizler olmadığında ne kadar çalışacaklar onları da göreceğiz. Sizinle Silivri’nin daha yaşanır olduğunu biliyorum. Bir insanı eğirtirseniz bir kişiyi yetiştirmiş olursunuz, bir kadını eğirtirseniz toplumu değiştirmiş olursunuz. 9 yıldır uğraşıyoruz, bir şeyleri eksik yapabilirsiniz belki yolunuz eksik olabilir, binaları yarın öbür gün yaparsınız ama insanın gönlünü, insanın kalbini, insanın huzurunu bu kentte daha iyi yaşama isteğini, umutla, huzurla gezebilme isteğini erteleyemezsiniz. Bu kent bir günlük değildir. Bugünü çözersiniz, yarını çözersiniz ama biz geleceğe taşımak zorundayız.  İşte biz bu umudu korumak zorundayız. Onun için burasını mübarek bir yer bilip, bu ülkeyi kutsal bir yer olarak düşünerek çalışmak zorundayız. Bu vicdanı içinizde taşıyarak çalıştığınızı biliyorum. Silivri’ye verdiğiniz emekler için hepinize gönülden teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum. Kadınlar gününüzü yürekten kutluyorum.” Başkan Işıklar konuşmasının ardından personeline parfüm hediye etti.