'Silivri Belediyesi'ne dostça uyarımızdır'

Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın imzasıyla 'Silivri Belediyesi'ne dostça uyarımızdır' başlığı ile yapılan yazılı basın açıklaması ile Silivri Belediyesi, Zübeyde Hanım heykeli konusunda eleştirildi.

'Silivri Belediyesi'ne dostça uyarımızdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatan Partisi Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın imzalı basın açıklaması ile Silivri Belediyesi eleştirildi. Açıklamada Silivri Belediyesi’nin Zübeyde Hanım heykelini dikmesinin düşünce olarak güzel, uygulama olarak kötü olduğu belirtildi. Heykelin yer seçimi konusunda umumi tuvaletlerin önünün nahoş bir seçim olduğunu belirten Aydın, olması gerektiği yer konusunda da bir öneride bulundu.

Vatan Partisi İlçe Başkanı Latif Aydın imzalı basın açıklaması şu şekilde:

Geçtiğimiz günlerde Ata’mıza, annesine ve çocuklarına yapılan çirkin saldırılara yanıt olarak Anneler Günü’nde Silivri Belediyesi Zübeyde Hanım heykelinin açılışını yaptı.

Silivri’mizde Zübeyde Hanım’ın heykelinin olması güzel bir düşüncedir. Zamanlaması da çok doğrudur, bu açıdan Silivri Belediyemizi kutluyoruz.

Fakat heykelin konulmuş olduğu yer Silivri umumi tuvaletlerinin hemen önü olması sebebi ile yanlıştır, bizler Vatan Partisi olarak bu durumun kötü niyet taşıdığını düşünmüyoruz.

Zübeyde Hanım’ın heykelinin yerinin geçici olarak yerleştirildiği daha sonra gerçek yerine taşınacağı söyleniyor. Heykel gerçek yeri hazırlanana kadar daha uygun bir yere yerleştirilmeliydi.

Silivri’mizin İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin icraatı ile karşılaştırılmasını istemiyoruz, bilindiği gibi Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım parkına heykelin hemen arkasına bir tuvalet yapmış ve halkın tepkisi ve mahkemenin kararı ile iki yıl sonra tuvaletler yıkılmıştır.

Vatan Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak önerimiz Çevre Derneği’nin yanında olan boş parka, Zübeyde Hanım ismi de verilerek heykel bu alana yerleştirilebilinir.

Bu yanlışı en kısa zamanda Silivri Belediyesi olarak düzeltmenizi bekliyoruz.

Silivri halkı adına Vatan Partisi İlçe Örgütü olarak durumu takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz ve en kısa zamanda kamuoyunun bu konu hakkında bilgilendirilmesini istiyoruz. Saygılarımızla.