Silivri Cezaevi'nde Ziyaretçi Yoğunluğu

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe teşebbüsünde yakalanan askerlerin aileleri görüş günü nedeniyle Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na akın etti.

Silivri Cezaevi'nde Ziyaretçi Yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY mensubu şüphelilerin eşleri, ikinci derece kan hısımları ile birinci derece kayın hısımlarının her hafta Cuma günü görüşe kabul edileceğinin açıklanması üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren görüş için gelen aileler yoğunluk oluşturdu.
Trabzon’dan geldiğini belirten Hami Mazlum isimli asker babası, “O gündür bugündür buradayım. Benim açımdan en zor görev 20 yıl bir çocuğu büyüteceksin, üniversite okut, gelin gibi davul zurnayla askere gönder, şimdi kalk böyle bir ithamda bulun. Vatanını, milletini, bayrağını seven bir insan olarak çok zoruma giden bir durum. Çocukla görüştüm hala ne olduğuna anlam veremiyorlar”dedi.
“Bütün kabahat FETÖ’nün”
Kocaeli’den gelen bir başka asker babası Veli Balık da “Teskeresine 4 gün kala çocuğumuzun başına bu olaylar geldi. Çocuğumla görüştüm moralleri sıfır, ben çocuğumdan eminim. Çocuğum da kendinden emin. Yavrularımızı biz vatana, millete, devletimize hayırlı bir evlat olarak yetiştirdik. Davulla zurnayla gönderdik askere, cezaevine göndermedik. Bütün kabahat o FETÖ denilen hainde. Birinci liderimiz Kemal Atatürk, ikinci liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Devletimize güveniyoruz. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, bizler sizin evladınızız, bir an önce evlatlarımızı bize teslim etmelerini istiyorum" diye konuştu.
Hatay’dan geldiklerini belirten asker annesi Fadime Yeter de “Benim eşim felçli, onu orada bırakıp buralara geldik. Çocuklarımız suçsuz, Allah bütün evlatlarımızı anasına babasına bağışlasın” şeklinde konuştu.