Silivri'de Kutlu Doğum etkinlikleri başladı

Silivri Müftülüğü tarafından düzenlenen 2016 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri Silivri Uğur Mumcu meydanında gül, lokum ve Diyanet işleri başkanlığınca hazırlanmış olan 'Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet' adlı kitabın dağıtımı ile bugün başladı.

Silivri'de Kutlu Doğum etkinlikleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Uğur Mumcu meydanında, Silivri Müftülüğünce açılan stantta ziyaretçilere gül, lokum ve kitap hediye eden Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki temasının “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” olarak belirlendiğini söyledi.
Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş yapılan ve yapılması planlanan programlar hakkında şunları söyledi “Diyanet işleri başkanlığımız her yıl önemli bir konuyu gündem maddesi yaparak haklımızı hem yurtiçinde hem yurtdışında bilgilendirmeye çalışıyor. Bu yılda inşallah Müslümanların yaşadığı her yerde Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet teması işlenecek. Bu manada inşallah bizimde nasip olursa Cuma günü saat 20.30’da Mega Saray düğün salonunda büyük bir konferansımız olacak. Bu arada çeşitli programlarımızda mahallelerde devam edecek. Bugün Sergi salonunda hanımlara yönelik konferansımız olacak. Gayemiz Peygamber efendimizin ve İslam dininin “Tevhid ve Vahdet” konusu nedir? Bu konuyu işleyeceğiz. Son günlerde İslam âlemine çöken tefrikayı yok edebilmek için özellikle Müslümanların kardeşliği hususunda bir takım şeyler yapılmaya çalışılacak. İnşallah halkımız istifade edecektir. Tüm Silivrili kardeşlerimizin Kutlu Doğumunu tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.