Silivri Demokrasi Platformu: 'Zamlar Geri Alınsın'

'Her gün yeni zamlara uyanıyoruz' diyerek AKP Hükümetinin getirdiği zamları eleştiren Silivri'deki bazı siyasi partiler, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 'Silivri Demokrasi Platformu adı altında toplandı. Platform üyeleri dün Eğitim Sen Silivri Şubesi binasında ortak bir basın açıklaması yaparak 'Yanlışa itiraz edecek tüm sesleri bekliyoruz' dediler.

Silivri Demokrasi Platformu: 'Zamlar Geri Alınsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Silivri İlçe Başkanlığı, ÖDP Silivri İlçe Başkanlığı, Eğitim Sen, ÇYDD, DİSK, Genel-İş, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneklerinin ortak hareketiyle Silivri’de kurulan “Silivri Demokrasi Platformu” dün basınla bir araya geldi.

Eğitim Sen Silivri Şube Binasında gerçekleşen toplantıda, katılımcılar platform hakkında basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bilgi verdi. Toplantıya Silivri CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediyesi CHP meclis üyesi Süheyl Kırkıcı, Eğitim Sen Silivri Şube Başkanı Caner Erdoğan, ÇYDD Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Eğitim-Sen yöneticileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Silivri Demokrasi Platformunun ne amaçla başlatıldığını anlatmak adına kısa bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Caner Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

“Küresel Kapitalizmin daha fazla kar elde etmek, servetlerine servet katmak amacıyla yarattığı sözümüzü düzeni yeni bir dünya krizine yol açmıştır. Yunanistan, İtalya, İspanya derken kriz ülkemizin de kapısını çalmış bulunmaktadır.

 
Küresel sermayenin işbirliği yapan AKP hükümeti krizin yarattığı faturayı yine halka ödetme çabası içindedir. Sermayenin onlarca yüzlerce yeni milyarder yaratarak oluşturduğu fatura, yağmur gibi gelen zamlar vergi artışları olarak karşımıza çıkmıştır Akaryakıttan doğalgaza, tekel ürünlerinden elektriğe hemen hemen tüm temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları hızla artırılmış ve artırılmaya devam etmektedir. Her gün yeni zamlarla uyanıyoruz. Şu gerçek bilinmelidir ki, bu fatura bize ait değildir. Krizi işçiler, köylüler, memurlar, emekliler, küçük esnaf yaratmadı. Krizin faturasını krizi yönetenler ödemlidir. Servetlerine servet katanlar ödemelidir. Türemiş yeni milyarderler, yatlarına yat, katlarına kat, villalarına villa katanlar ödemelidir.

Emekten, emekçiden, halktan yana olan sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerinin oluşturduğu “Silivri demokrasi platformu” olarak bu bilinci halkımızla paylaşmak için kampanya başlatıyoruz. Bildirilerle, afişlerle, broşürlerle ve basın açıklamalarıyla Silivri halkıyla ortaklaşacağız. Zamlara hayır diyenlere, zamlar geri alınsın diyenlere ortak ses oluşturacağız. Bu mücadele de bütün basın emekçilerinin ve halkımızın yanımızda olacağımıza inanıyoruz.”dedi.

KIRKICI’DAN PLATFORMA KATILIM İÇİN ÇAĞRI

Erdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Silivri Belediyesi CHP’li meclis üyesi Süheyl Kırkıcı ise kendini bu sese katmak isteyen bireylerin çıkacağını ifade ederek “Silivri’yi demokrasi kentine çevirmek istiyoruz. Biat eden, ya da kendini yeni oluşumlara kapatan bir toplum değil; çağdaş bir kente kavuşmak amacımız. Bunun için büyük çabalar içerisinde olacağız. Çalışmalarımızı köylerde ve söndürülmüş beldelerde başlatacağız. Afişlerimizi asarak, ziyaretlerimizi gerçekleştirerek katılımı artırmayı amaçlıyoruz. Çünkü bu platformda herkesin ortak bir amacı var. Vicdani sesi ihtiyaç var. Yanlışa hayır demek istiyorsanız, bu itirazlara karşı daha örgütlü olacağız. Bu sesi güçlendireceğiz. Bizim sesimiz hükümet nezdinde de karşılığını bulacaktır. Esas olan budur diye düşünüyorum.” Dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Silivri Demokrasi Platformu 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Silivri Lisesi önünde başlayacak etkinlikle yapılacak. Platform üyeleri dün bazı köylere giderek vatandaşlarla konuyla ilgili bilgi verdi ve Silivri’nin çeşitli yerlerine “Zamlara hayır” afişleri astı. Önümüzdeki günler de de bu ziyaretlerin devam edeceği öğrenildi.