Silivri Kiptaş Sakinleri isyanda

Silivri Kiptaş Konutlarında oturan site sakinleri, aidatlara zam yapıldığını ancak hizmet alamadıklarını gerekçe göstererek yönetimi protesto etti.

Silivri Kiptaş Sakinleri isyanda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Kiptaş Konutları Birinci Etap’ta oturan site sakinleri son günlerde oldukça dertli. Site yönetimi tarafından aidat paralarının haksız yere artırıldığını söyleyen yaklaşık 60-70 ev sahibi bugün site yönetimi binası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.Toplanan site sakinleri “Hiçbir hizmet alamıyoruz. Üzerine bir de aidat paralarına zam yapıldı. Güvenlik parası diyorlar ama sitede hırsızlık olayları yaşanıyor. Çimenlere bakmayıp kurutuyorlar; çimen parası istiyorlar. Aidat paraları 65 TL’ye çıktı.(SHA) Bu yönetimi haksız buluyoruz. Karşı çıktığımızda tehditle cevap veriyorlar. Haraç keser gibi bizlerden para topluyorlar.Daha önce verdiğimiz dilekçelerin paçavra gibi yırtılıp atılıyor,sonuç alamıyoruz.Tamam biz bu aidatları ödeyelim ama hizmet alalım ,örneğin iki aydır asansör bozuk kata çıkıyor kapısı açılmıyor. Gelen Misafirimiz asansörde mahsur kalıyor,hala haberleri yok,iki defa da bildirdik,ilgilenen olmadı.Bayram olduğu zaman çöp temizliği olmuyor.Kapıcılara izin veriyorlar            ,binalarımızı pislik götürüyor”dediler.

Şikayet için site yönetimine giden birkaç site sakinin de yönetim tarafından aşağılanarak tehdit edildiğini de iddia eden site sakinleri ilgililer hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

Site sakinlerinden Hanım Yüksel “Benim evimin yatak odasında kene buldum,hani temizlik yapılıyordu.”dedi.(SHA)

Evlerinde oturamaz hale geldiklerini söyleyen site sakinlerinin yazılı basın açıklaması ise şu şekilde; “Aidatların ödenebilecek daha makul bir seviyeye çekilmesini istiyoruz. Aidatlar zaten yüksekti. Bir de bu sene başında % 16, %18 gibi gibi oranlarda zam yapılması bizi daha zor bir duruma soktu. Hanelerimizin masraflarını artırdı. Kaldı ki Kiptaş’ın yapmış olduğu bu konutlar Sosyal Konut Statüsünde dar ve orta gelirli aileler için yapılmıştır. Fakat site yönetiminin uyguladığı yüksek aidat politikası evlerimizi oturamayacak hale getirmiştir. Aidatlarımızın ödenecek duruma çekilmesini istiyoruz. Yönetimin bu toplantıyı dikkate alıp bizi dinleyeceğini umut ediyoruz. Evlerimizde huzurlu bir şekilde oturmak istiyoruz.”