Silivri Rotary Kulübü'nde Devir Teslim

Silivri Rotary Kulübü'nde yapılan devir teslim töreniyle 2018- 2019 Dönem Başkanlığına Nurten Daniş getirildi.

Silivri Rotary Kulübü'nde Devir Teslim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan törenle Silivri Rotary 2017-2018 Dönem Başkanı Nasuf Türkyılmaz Başkanlık Kolyesini Nurten Daniş 'e, Silivri Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Uygar Atasoy’da Onur Ergün 'e devretti.

Devir Teslim törenine 2420.Bölge Guvernörü Kaan Kobakoğlu ve eşi Esra, Dönem Bölge İdari Sekreteri Murat Sevinç&Yasemin , Gelecek Dönem Uluslararası Bölge Sekreteri Gülperi Gürpınar & Cem, Gelecek Dönem Gvy Cem Hakan Yurtsever & Özlem 2420.Bölge BRT Yardımcısı Yeliz Akbulut , Silivri RK. Geçmiş Dönem Başkanları, üyeleri ve eşleri ile misafirleri katıldı.

Törende konuşan yeni Başkan Nurten Daniş ‘’Bildiğimiz üzere Uluslararası Rotary Vakfımızın Sloganı “Dünyada iyilik Yapmaktır’’ Hepimiz mesleklerimiz, beceri ve hünerlerimizle insan yaşamına dokunmak için yola çıktık. 113 yıldır bu değerli amaca hizmet eden köklü bir kuruluşun üyeleri arasında olmak bizler için onurdur. Dönemimizde, Guvernörümüz Hasan Akbayrak’ın liderliğinde, sevgili Guvernör Yardımcımız Cem Hakan Yurtsever’in desteği ile başarılı hizmet projeleri yürütmek, üyeliği güçlendirerek Rotary‘nin ilerlemesine katkıda bulunmak, Rotary Vakfını desteklemek ve kulüp seviyesinin ötesinde liderler yetiştirmeyi hedefleyerek;Barış ve anlaşmazlıkların çözümü, Hastalıkları önleme ve tedavi, Su ve Hijyen, Anne çocuk sağlığı,Temel eğitim ve okuryazarlık,Ekonomik ve toplumsal kalkınmaya dönük hizmet projeleriyle birlikte, ayrıca kulübümüze özel Erken Çocukluğu İyileştirme - Geliştirme, Permakültür- Ekoyaşam, Kültür ve Sanat ve de Hayvanları Koruma ile ilgili değerli projeler gerçekleştireceğiz. Grup Kulüplerimiz olan Çerkezköy, Lüleburgaz, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulüpleriyle, Rotaractör ve İntaractörlerimizle iş birliği içinde, insan yaşamında İlham Kaynağı Olup fark yaratırken; sevgiyi, iyilikleri çoğaltacağız, şu an dünyamızın en elzem ihtiyacı da bu zaten. Her birinize destekleriniz emekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Hepimiz için verimli ve de keyifli bir dönem olmasını diliyorum’’ dedi.

 Nurten Daniş Kimdir ?   

Nurten Daniş; 1964 Çorlu doğumlu olan Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi- Eğitimi bölümü mezunudur. 2005 yılında emekli olana dek   Millî Eğitim Bakanlığına bağlı devlet anaokulu / anasınıfında öğretmen/ eğitmen olarak çalışmış, bu arada yüksek hemşireliği de bitirmiştir. Emeklilik sonrası   özel kolejlerde okulöncesi yaratıcı drama eğitmenliği, eğitim koordinatörlüğü ve yöneticilik   yapmıştır. Değişik yayın evlerine okulöncesi eğitim seti hazırlama danışmanlığının yanı sıra, 2007 yılında Küçük Adımlar Yayıncılıktan Aile Katılım Etkinlikleri Kitabını çıkarmıştır.  Dergilerde, internet sitelerinde eğitim makaleleri bulunmakta, Silivri’de birçok yerel gazetede; Çocuk Gelişimi- Eğitimine yönelik ailelere kılavuz niteliğindeki köşe yazıları yayımlanmıştır. Kurucusu olduğu Güli Çocuk Yuvasında 7 yıl müdürlük yapmıştır.   Okulöncesi çocukların yaş gruplarına göre gelişim seviyesini belirleyen Denver II Gelişim Testi yetkilisi olarak çalışmalar yapmakta, çocukların çoklu zekâ gelişimlerini destekleyecek, ruhsal, bedensel, zihinsel yönden sağlıklı olmaları için Yaratıcı Drama- Çocuk Yogası Atölyeleri düzenlemekte, ailelere pedagojik danışmanlık hizmeti vermektedir.  Erken çocukluk dönemi ile ilgili seminerler verip, yerel yönetimler, resmi/ özel kurumlar için okulöncesi alanla ilgili projeler hazırlamaktadır. Olumsuz bilinç altı kayıtların temizlenmesi yönünde aldığı bir çok eğitim içinde en çok etkilendiği Transformal Nefes tekniğini herkesle paylaşabilmek, nefesin zihinsel, fiziksel, ruhsal iyileştirici gücünden herkesi faydalandırabilmek için çalışmalarına  Transformal Nefes Vakfı Koçluğunu da  eklemiştir.  Gül İpek isminde, 1990 doğumlu, bir kız çocuğu annesidir.