Silivri Sahili böyle olacak

Silivri Belediyesi, ilçe sahilinde modern çay bahçeleri düzenlemesi ile Atatürk Caddesi boyunca uygulanacak estetik ve kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmalarını eş zamanlı olarak başlattı

Silivri Sahili böyle olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediği ilçe merkez sahilinde, modern ve çağdaş düzenleme çalışmaları başlattı. Sahilde bulunan eski balıkçı barınaklarını modern ve kullanılabilir yaşam alanlarına dönüştürerek ilçeye kazandıran Başkan Işıklar, sahilin estetik ve Silivrililere yakışır bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor.  

 

SİLİVRİ SAHİLİNDE DENİZ VE YEŞİL İÇ İÇE OLACAK

Sahil kordon boyunda bulunan çay bahçelerinin bulunduğu alanda çalışmalara başlayan Silivri Belediyesi, çay bahçeleri sayısını arttırarak, yeşili bol yürüyüş alanları oluşturacak. Sahil Yapısal Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamında, mevcut 3 adet çay bahçesi 6 adete çıkarılarak, bölgede; sert zemin düzenlenmesi, aydınlatma çalışması, otomatik sulama sistemi ve peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Metafor İnşaat tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmaların 15 Haziran’da tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalar sona erdiğinde, Silivrililer yeşilin çoğaldığı, yürüyüş alanlarının daha da fazla olduğu, deniz ve yeşilin iç içe olduğu bir sahile kavuşmuş olacak.

 

ATATÜRK CADDESİ’NDE YOL DÜZENLEMESİ BAŞLADI

Başkan Işıklar’ın ilçe merkezindeki Fevzi Çakmak Caddesi’nden başlayarak, birçok cadde ve sokakta gerçekleştirdiği modern ve çağdaş yol düzenleme çalışmalarının bir yenisi Atatürk Caddesi’nde start aldı. Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Silivri Park Otel’in önünden, Atatürk Anıtı’na kadar olan caddenin tamamında gerçekleşecek olan çalışmaların 15 Haziran tarihine kadar bitirilmesi hedefleniyor.