Silivri’den Kırım’a Dostluk Köprüsü

Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunan Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve beraberindeki bir grup heyet, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırım Özerk Cumhuriyeti Finali’ne katıldı

Silivri’den Kırım’a Dostluk Köprüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberindeki bir grup heyetle, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurmak adına Ukrayna- Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu. Malatya Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Rafet Keskin, Ramazan Sakallıoğlu, Tülay Sinkil, Seval Fildiş Çolakoğlu, Doruk Bulut, Bora Balcıoğlu, Taylan Memiş, Cafer Bilgiç, Cengiz Aksu, Şenel Yıldırım, Şener Yüksel, Nazif Konuk, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir ve Zafer Ercan, Silivri Kızılay Şube Başkanı Doktor Mustafa Küçükali, Silivrili işadamları Erkan Çatalbaş ve Ali Osman Taşdemir, yerel basın mensuplarından İlhan Uygun ve Cihangir Davutoğlu’nun da yer aldığı heyet, gerçekleştirilen üç günlük ziyaretin ilk gününde, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırım Özerk Cumhuriyeti Finali’ne katıldı.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI İLGİYLE İZLENDİ

14 ayrı ülkeden çocukların katılıp, Türkçe şiir ve şarkı söyleyerek danslar sergilediği olimpiyatlar renkli görüntülere sahne oldu. Kaymakam Demirkol ve Başkan Işıklar Türkçe Olimpiyatları’nı, Türkiye’nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı görevlerinde bulunan Işılay Saygın ile birlikte protokolde izledi.

ÖDÜLLER IŞIKLAR VE DEMİRKOL’DAN

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırım Özerk Cumhuriyeti Finali’nde jüri üyeliği yapan Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, olimpiyatlarda ödül almaya hak kazanan öğrencilerin madalya ve sertifikalarını sahnede vererek, çocukların sevincine ortak oldular.