Silivri'de Binler Bayraklarla Meydanlardaydı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Silivri'de coşkuyla kutlandı. Binlerce Silivrilinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü ve metrelerce uzunlukta açılan dev bayrak, cumhuriyet ruhunu meydanlara taşıdı.

Silivri'de Binler Bayraklarla Meydanlardaydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın önderlik ettiği yürüyüşte binlerce Silivrili, Adliye önünden hareketle, açılan dev bayrak eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Fatih Turan Yaman, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernekler, spor kulüpleri, muhtarlar ve binlerce Silivrili katıldı.
 
Işıklar: “Sizler aydınlık cumhuriyetin adımlarısınız”
Başkan Işıklar, gecede gerçekleştirdiği konuşmasında: “Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek meydanları artan heyecanla dolduruyorsanız… Ay yıldızlı bayrağı onurla taşıyarak, biz buradayız, varız diyorsanız...Bizi bu topraklarda millet yapan, vatandaş yapan kurucularımıza saygımız, sevgimiz hiç tükenmiyorsa…Memleketin her köşesinden tek bir yürek, tek bir bayrak, tek bir vatan diye haykırıyorsak…O zaman Cumhuriyet vardır ! O zaman Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır ! Bu büyük yürüyüşte sizler, aydınlık cumhuriyetin adımları oldunuz. Bayramımız kutlu olsun” dedi.
 
Binlerce Bayrak Ve Atatürk posteri dağıtıldı
Söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşünde açılan dev bayrak büyük alkış aldı. Metrelerce uzunlukta olan dev bayrağı omuzlayan Silivrililer, hep bir ağızdan marşlar söyledi. Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklar ve Atatürk posterleri ile yürüyüşe katılan vatandaşlar yürüyüşe marşlarla eşlik ederken, evlerinde olan Silivrililer de balkon ve camlardan bayrak sallayarak cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Yürüyüşte 25 bin Türk Bayrağı ve Atatürk posteri dağıtıldı.
 
Göksel’den Cumhuriyet kadınlarına mesaj
Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programının finalinde ise Gece Yolcuları ve Göksel sahne aldı. Soğuk havaya aldırış etmeyen binlerce Silivrili için sevilen şarkılarını seslendiren Göksel, “Bu bizim bayramımız, cumhuriyet kadınlarının ve tüm Silivrilerinin bayramını kutluyorum” dedi. Göksel, kendisini izlemeye gelen Silivrililerle birlikte bayrak sallayarak cumhuriyet şarkıları söyledi.