Silivri'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Silivri sahilinde tören düzenlendi.

Silivri'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü İstanbul’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Silivri sahilinde tören düzenlendi. Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Garnizon komutanlığı adına Yarbay Serhat Altın, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar‘ın yanı sıra Siyasi parti yönetici ve temsilcileri, STK ve oda yöneticileri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Garnizon komutanlığı adına Yarbay Serhat Altın, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar vatandaşları selamlayarak, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Silivri Kaymakamı Ali Partal, “Cumhuriyetimizin 94 yılını tüm yurtta hep birlikte Coşku gurur ve sevinç de kutlamaktayız.94 yıl önce milli bir destanın milli kahramanı olan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yirminci yüzyılın en büyük dâhisi olarak tarihe geçmiş ve tarihteki yerini almıştır. Dün olduğu gibi bugün de hepimize düşen görev, iç ve dış Düşmanların vatan millet ve bayrağımıza yönelik saldırılara karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaktır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ey Türk Gençliği Birinci vazifen Türk istiklâlini Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur” diyerek cumhuriyetin korunmasına Türk gençliğine ilk görev olarak vermiştir. Gençlerimizin bu anlayış içerisinde hareket ederek 94. yılını kutladığımız Bugün de kendilerine emanet edilen cumhuriyete sahip çıkacağına inanıyorum. Hepimizin ortak kazanımı olan cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz zenginliğin adıdır. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 94 kuruluş yıldönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet Vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumak korumanın azim ve kararlılığı içerisindeyiz. Atalarımızın en değerli miraslarından olan cumhuriyetimize ve onun sahip olduğu temel değerleri yüceltmek, sürekli kılmak ancak huzur güven ve barış içerisinde yaşayan, her alanda görev ve sorumluluklarını bilen güçlü toplumların sahip olduğu güçlü devlet de mümkündür. Milletçe El Ele verip bu gücü oluşturmakta toplumun bütün fertlerine önemli görevlerin düştüğünü unutulmamalıdır. Geçmişimiz, geleceğimiz, devletimiz ve vatanımız hepimizindir .Bu duygu ve düşüncelerle canlarını Bu Vatan millet devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere , ilelebet yaşatmak için canlarını feda eden şehitlerimize ve Ebediyete intikal eden gazilerimizi ,15 Temmuz darbe gecesinde tanka tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan şehadete erişen  Demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmet minnet ve şükranla anıyor tüm Silivrili hemşirelerimle birlikte Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum ”dedi

Turgut Reis İlkokulu halkoyunları ekibinin ve Silivri Karate spor kulübünün gösterilerinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında ilçe birincisi olan Mimarsinan Ortaokulu öğrencisi Berna Saraçlı’nın şiirini aynı okul öğrencisi Mihriban Bulut okudu. Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Dalar da yazmış olduğu kompozisyonu okudu.
İbrahim Orçin yönetimindeki Silivri Belediyesi korusu Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konser verdi. Ahenk Sanat kulübünün halkoyunları gösterilenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Ceren Elibol, Berna Saraçlı ve Beyza Dalar’a ödülleri takdim edildi.
Silivri sahilinde coşku içerisinde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri geçit töreni ile sona erdi.