Silivri'de ders zili çaldı

Silivri’de 2010- 2011 eğitim ve öğretim dönemi, Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle açıldı. İlçe genelinde 1165 kadrolu eğitim çalışanı ve yaklaşık 25 bin 140 öğrenci ders başı yaptı

Silivri'de ders zili çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 3 aylık bir yaz tatilinin ardından, öğrenciler için ders zili yeniden çaldı. 2010- 2011 eğitim ve öğretim dönemi 20 Eylül 2010 Pazartesi Günü Silivri’de Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle açıldı. Gerçekleşen törene; Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Vekili Melih Yıldız, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, ilçe protokol üyeleri, hayırseverler, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

İLK KONUŞMAYI ÇORA YAPTI

Okul öğrencileri adına konuşma yapan 7. Sınıf öğrencisi Halil Güler’in ardından, Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu Müdürü Cüneyt Çora bir konuşma yaparak şunları söyledi; “İlköğretim, bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği, bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetleri yönünde hayata ve üst öğrenime hazırlanması ilköğretim temel amaçları arasındadır. Bu amaçlarımızın gerçekleştirilmesi ise, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu bir nesil yetiştirmekle mümkündür. Biz de bu doğrultu da çalışıyor, başarımızı daha üst sıralama taşımayı hedefliyoruz.”

 

İŞLER RAKAMSAL BİLGİLER VERDİ

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2010-2011 Eğitim yılını birlikte karşılanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle önemli bir başlangıçta sizlerle aynı heyecanı ve umutları paylaştığımızı bilmenizi isterim. Bu yıl toplamda 1165 kadrolu eğitim çalışanı ile 25.140 öğrenciye hizmet vereceğiz. Bu sayı kayıtların devam etmesi nedeniyle değişebilir. İlçemizde 64 resmi, toplam 83 Eğitim Kurumu bulunmaktadır. Resmi kurumlarımızda 615’i 2003 yılı sonrası olmak üzere, 928 derslik bulunmaktadır. Bu yıl Fen Lisesi (İstanbul’da Fen Lisesi olarak yapılan 3 okuldur) İmam-Hatip Lisesi, 2 adet Anadolu Lisesi, Ticaret Lisesi eğitime açılmıştır. Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu deprem güçlendirmesi kapsamında yıkılarak 34 derslikli yeni okul yapılmaktadır. 10 okulumuzun güçlendirilmesi yapılmıştır. Sevinçle söyleyebiliriz ki depreme dayanıklı binalar sıralamasında kamu kurumları önde gelmektedir.” Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ayrıca teşekkür eden İşler; “İlçe Belediye başkanımız tüm okullarımızın boya ve temizlik malzemelerini, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fazlasıyla karşılamıştır. Burada belediye başkanımıza ve onun şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

 

YILDIZ; “İLÇE EĞİTİMİNE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR”

İşler’in ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Başkan Vekili Melih Yıldız; “Konuşmama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle başlamak istiyorum. ‘Cumhurbaşkanı olmasam, Eğitim Bakanı olmak isterdim’ demiş Ulu Önder Atatürk. Başöğretmenimiz, yıllar öncesinden eğitimin ülke kaderi için ne denli önemli olduğunu açıklamaktadır. Eğitim yuvaları okullarımız, çocuk ve gençlerin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkânlar sağlayan, genç beyinlere bilgiyi, insanlığa saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi, onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurumdur. Aile ve okul çocuğun yaşamındaki vazgeçilmez iki ana unsurdur. Temel gereksinimlerini karşılaması, kişiliğin oluşumu, dünya görüşünün biçimlenmesine kadar her alanda aile ve okulun etkisi, görev ve sorumluluğu tartışılmaz. Bizler belediye olarak bu sağlam temeller için, Sayın Müdürümün de ifade ettiği gibi okullarımıza desteğimizi esirgememekteyiz. Okullarımızın boya ve temizlik malzemelerini iki yıldır üstleniyoruz. İlçe eğitimine desteğimiz artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninden oluşan eğitim camiamıza kazasız belasız bir yıl dilerken, Sayın hayırseverlerimize de yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz. 2010- 2011 eğitim öğretim yılının başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyor, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

DEMİRKOL; “ÇOCUKLARIMIZIN BİLİME VE EĞİTİME İNANMIŞ BİREYLER OLARAK YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “2010- 2011 eğitim ve öğretim yılı memleketimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun. Bu yavrularımızın yetiştirilmesi adına gösterilen bu çaba, gerçekleştirilen bu törenler oldukça anlamlı. Çocuklarımız pırıl pırıl, umutlu ve coşku dolu. Bugünü bir bayram havasında yaşıyorlar. Biz de onların bu heyecanı paylaşıyoruz. Törenimizi İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de isteğiyle bir beldemizde gerçekleştirmek istedik. Farklı heyecanları, farklı beldelerimize taşımak ve yaşanan bu coşkuyu kitleselleştirmek istedik. Mükemmeliyet ve başarı denen hadisenin durağan bir şey olmadığı ve dinamik bir süreç içerisinde kendimizi sürekli yenilememiz gerektiğini biliyoruz. Belediye başkanımızın ve çalışanlarının çok güzel katkıları olduğunu ifade ederek, teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da aynı katkıları artarak olmuştur ve gelecekte de olacağına inanıyorum. Tüm okullarımızın boya ihtiyaçlarını toptan karşılamışlardır ve diğer ufak tefek diyebileceğimiz tüm ihtiyaçlara da aynı şekilde katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. En büyük beklentimiz çocuklarımızın inançlı, bilgili, sorumlu, bilime ve eğitime inanmış bireyler olarak yetişmesidir. Bu eğitim ve öğretim yılının sorunsuz geçeceği umudumu ifade etmek istiyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor hayırlı olsun diyorum.” Kaymakam Demirkol, konuşmasında Silivri’ye katkıları nedeniyle tüm hayırseverlere ayrıca teşekkür etti.

 

İLK DERS BAŞLADI

İlçe protokol üyelerinin konuşmaların ardından devam eden programda, halk oyunları gösterisi ve 8. Sınıf öğrencileri ile 1. Sınıfa başlayan öğrenciler arasında hoş geldin merasimi gerçekleşti. Okul öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okurken, okulun ilk mezunlarından 80 yaşındaki Harman Nine’nin okuduğu şiir büyük alkış aldı. Açılış programının ardından ilçe protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere ilk derslerinde başarılar diledi.