Silivri'de Dünya Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Silivri'de Engelli gençler için düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Silivri'de Dünya Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Silivri’de Engelli gençler için düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, yaşadıkları sorun ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek aynı zamanda toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.Dünya Engelliler Günü etkinliğine Silivri Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi ile New Game Land yöneticisi Levent Erzincanlı da destek verdi.

Toplum olarak engellilerin sorunlarına yönelik gösterilecek duyarlılık ile kendi yeteneklerini ortaya çıkaracak fırsatların verilmesinin önemine vurgu yapılan etkinlikte gençler, hep birlikte bowling oynayarak neşeli ve keyif dolu anlar yaşadılar. Bowling yarışmaları engelli gençlerin hünerlerini sergilediği görsel bir şölene dönüşürken, sporun birleştirici ruhu ile yeni arkadaşlıklar edinmiş olarak etkinlikten mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Yarışmanın sonunda düzenlenen madalya töreninin ardından açıklama yapan Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sinan Büyükparmaksız, konuşmasında “İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç’un engelliler ve engellerle ilgili sorunların, toplumsal duyarlılığı olan paydaşların multidisipliner çalışmaları ile çözümlenebileceği konusundaki yaklaşımını kendimize ilke edindik. Bu ilke ışığında gençlerimiz için her yeni gün daha kuvvetli bir azimle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Bugün gençlerimizi bir nebze mutlu edebildiysek,bir nebze yanlarında olup, onların gülümsemesini görebildiysek ne mutlu bizlere. Başta İl Müdürümüz sayın  İbrahim İlhami Koç olmak üzere bu etkinlikte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.''dedi.