'Silivri'de ekili tarlaya 12 kat imar' haberine İBB'den flaş yanıt

'Silivri'de ekili tarlaya 12 kat imar' haberine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İBB'den yapılan açıklamada '཈ katlı binalar yapılması söz konusu değil. 6-8 kat yapılacak'' ifadesi kullanıldı.

'Silivri'de ekili tarlaya 12 kat imar' haberine İBB'den flaş yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki gün Esra Boğazlıyan Habertürk Gazetesi'ndeki köşesinde Silivri Piri Mehmet Paşa’da yeni ekilmiş tarlaya 12 kat imar izni verildiğini yazdı. Yazıdaki iddialar şöyleydi:

Uzun yıllar ayçiçeği, buğday, arpa ekilen, 2009’da 2 kat imar izni verilen fakat ekime devam edilen, hatta şu anda bile yeni ekilmiş olan 173 bin 607 metrekarelik araziyi Nisan 2017’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ satın almış, 5 ay sonra da İBB Meclisi’nde imar planı değiştirilerek 12 kat inşaata izin verilmişti. Yani bu verimli toprak konut sahasına dönüştürülmüştü.

İBB'DEN AÇIKLAMA

CHP ve MHP gruplarının muhalefetine rağmen kabul edilen İBB Meclis kararına ve “tarlaya 12 kat izni” haberine dair, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Dün İBB’den gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haberinizde bahsettiğiniz yer ayçiçeği tarlası değil imarlı bir alandır. KİPTAŞ burada kâr amacı gütmeksizin dar gelirli vatandaşlarımıza konut yapacaktır. 12 katlı binalar yapılması söz konusu değildir. Projenin 6-8 kat olması planlanmakta olup nihai durum proje sürecinde değerlendirilecektir. KİPTAŞ, sosyal konut projelerinde sosyal faydayı önemsemekte, kâr amacı gütmemektedir. Silivri Projesi KİPTAŞ’ın sosyal konut üretimi kapsamında geliştirdiği bir projedir. Geliştirdiği sosyal konut projelerinde amaç; hiç evi olmayan ve İstanbul’da ikâmet eden dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapmaktır. Sosyal konut kapsamında yaptığımız bundan önceki projelerimize on binlerce başvuru olmuştur. Ayrıca tüm bu arazi içinde sadece konut inşaatı yapılmayacak. Sosyal donatı alanları, okul, sağlık ocağı, cami, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar da projeye dahil...”