Silivri'de Gece Güreşine Yoğun İlgi

Silivri Belediyesi Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 15.si gerçekleşti. İftar sonrası düzenlenen gece müsabakalarına 500'e yakın güreşçi katılırken, Başpehlivanlığı bu yıl da Recep Kara kazandı.

Silivri'de Gece Güreşine Yoğun İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu yıl 15.sini düzenlediği Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da nefes kesti. Bu yıl ilk kez gece yapılan, Silivrililerin ve güreş ağalarının da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde; Çetin Ceylan güreş ağalığı yaparken, müsabakalarda 13 kategoride 500’e yakın güreşçi yarıştı. Yoğun yağışın altında geç saatlere kadar devam eden gece güreşlerini, binlerce kişi ilgiyle izledi.

İFTAR SOFRALARI KURULDU

Ramazan ayına denk gelen Silivri Kavaklı Güreşleri öncesinde, Kavaklı Stadı çevresine ve Kavaklı Parkı’na iftar sofraları kuruldu. Binlerce kişinin katıldığı iftar sofrasına; İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, spor kulübü başkanları ve çok sayıda davetli ile Kavaklı mahalle sakinleri katıldı.

MEZAR ZİYARETLERİ YAPILDI

Kavaklı’da güreşleri başlatan eski Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe, 2014 yılı güreş ağası Lütfü Arıcıoğlu ve Kavaklı Yağlı Güreşlere ismini veren Pehlivan Yenici Mehmet, güreşler öncesinde mezarları başında ziyaret edildi.

IŞIKLAR: “BİZİ BÜYÜK BİR AİLEYE YAPAN SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı güreşlerinde; “Kırkpınar’ın yıllardır geleneğini devam ettiren ağalarımız, ülkemizin değişik yerlerinden gelmiş değerli misafirlerimiz ve değerli hemşerilerim, 15. sini gerçekleştirdiğimiz Yenici Mehmet Yağlı Güreş etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Hasan Geyiktepe ağabeyimizin başlattığı geleneksel ata sporumuzu bu mübarek ayda, bizleri birleştiren böyle bir akşamda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek ramazan ayında oruçlar açıldı, ibadetler yapıldı ve geleneksel bir gelenek daha yaşatılıyor. Ne güzel bir buluşma, ne güzel bir tesadüf. Bunların hepsi bizim büyük bir millet, kadim bir medeniyet olmamızın en güzel göstergeleri. Bu meydanda bulunan kadın, erkek, çoluk, çocuk, genç, yaşlı hepimiz çok güzel bir resmi temsil ediyoruz, çok güzel bir fotoğraf verdik. Bu bayrak, bu ezan ve bu medeniyet altında, bu değerler sonsuza kadar yaşasın. Memleketimde, özellikle ilçemde bu huzuru yaşatan, bizi büyük bir aileye çeviren sizlerle gurur duyuyorum. Özellikle bir daha rahmetliyi, eski belediye başkanımızı rahmetle anıyorum. Bu geleneği iyi ki başlatmış bize de sürdürmek düşer. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum hayırlı olsun, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

CEYLAN YENİDEN SEÇİLDİ

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Güreş Ağası olan Çetin Ceylan, bu yıl da yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını ve altın kemerini Başkan Işıklar’ın elinden alan Ağa Ceylan, protokol üyeleri ile birlikte objektiflere poz verdi.

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA OLDU

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Recep Kara, Silivri Belediyesi 15. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.

SİLİVRİ BELEDİYESİ YENİCİ MEHMET YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ’NDE DERECEYE GİRENLER ŞU ŞEKİLDE;

Minik -1: Birinci; Muhammet Güvercin, İkinci; Özer Ö. Aslan, Üçüncü Metehan Resul Ballı, Üçüncü Arda Serbest

Minik- 2: Birinci; Batuhan Kırık, İkinci; Arda Erkan Avcuoğlu, Üçüncü; Aydın Can Balcı, Üçüncü İsmail Gör

Teşvik- 1: Birinci; Umut Erdoğan, İkinci; Caner Yaykın, Üçüncü; Alparslan Daş, Üçüncü; Atakan Şanlı

Teşvik- 2: Birinci; Murat Gonca, İkinci; Doğukan Toprak, Üçüncü; Engin Atar, Üçüncü; Engin Yıldız

Tozkoparan: Birinci; Alaaddin Pala, İkinci Mert Sezer, Üçüncü Ali Osman Gündoğdu, Üçüncü Emircan Altıner

Ayak: Birinci; Tuncay Pırıldak, İkinci; Doğuhan Ilgın Çetin, Üçüncü; Furkan Taş, Üçüncü Emrecan Gör

Deste(Küçük): Birinci; Yıldıray Pala, İkinci; Yunus Bayram, Üçüncü Abdulkadir Er, Üçüncü Oğuzhan Çavdal

Deste(Büyük): Birinci; Abdülbaki Kara, İkinci; Esert Akpınar, Üçüncü Veysel Çolak, Üçüncü Ahmet Savun

Küçük Orta Küçük Boy: Birinci Selçuk Kılıçaslan, İkinci Serdar Bakaner, Üçüncü Harun Turan, Üçüncü Hüseyin Can Kara

Küçük Orta Büyük Boy: Birinci Hüseyin Özdemir, İkinci Oğuzhan Bozkurt, Üçüncü Ali Turan, Üçüncü; Yusuf Kaflı

Büyük Orta: Birinci Osman Topuz, İkinci Ender Akdiş, Üçüncü Yunus Emre Yaman, Üçüncü Caner Demirtaş

Başaltı: Birinci Kazım Şan, İkinci Burak Kayıt, Üçüncü Menderes Saltık, Üçüncü Tanju Gemici

Baş: Birinci Recep Kara, İkinci Orhan Okulu, Üçüncü Erkan Ertan, Üçüncü Şaban Yılmaz