Silivri'de terörü lanetliyor

24 askerin şehit olduğu saldırı tüm yurtta çeşitli yerlerde yürüyüş ve protestolarla kınanırken Silivri'den de sesler yükseliyor

Silivri'de terörü lanetliyor

Türkiye’nin yüreği alev alev... Milyonlar, şehitlerine ağlıyor. Dün acı haberle sarsılan Türkiye, sağduyuyu elden bırakmadan, insanlık suçu işleyenlerin oyununa gelmeden, terörü lanetledi.Silivri'de  250/300 kişilik grup  şu saatlerde Terörü lanetlemek için Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Terör örgütünün Bitlis ve Hakkari'deki hain saldırılarına tepkiler dinmek bilmiyor. Silivri'de 250/300  kadar lise öğrencisi, Atatürk anıtı önünde toplanarak, bölücü terör örgütüne lanet yağdırdı.

Atatürk anıtının önünde toplanarak terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulundu. Şehit olan askerlerin isimlerini bir bir okuyup hep bir ağızdan “burada” diyerek yoklama yaptılar.Silivri ‘nin Şeker Ninesi  toplanan Grubun karşısında şiir okudu.Bu sırada MHP bayrağı açmak isteyen iki kişiyi “Siyaseti karıştırmayın” diye uyaran grup Türk Bayrağı açarak Atatürk Caddesinden Uğur Mumcu Meydanına ,buradan da Çorlu durağına kadar slogan atarak yürüdü.Geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan protesto gösterisinde öğrenciler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Mecliste PKK'lı istemiyoruz' şeklinde sloganları attı. Daha sonra öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Salim Muslu isimli şahısta tepkisini göstererek “Bu son yaşanan olaylardan sonra isyan ettim artık,devlet büyüklerine sesleniyorum,iki çocuğuma ve eşime bakma sözü versinler ben gönüllü olarak askere gitmeye razıyım.”diyerek tepkisini dile getirdi.

Yürüyüş esnasında BDP ilçe örgütü önünde Resmi ve sivil polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.