Silivri'de uyuşturucu baskını 155 kilo saf Eroin yakalandı

Zehir tacirlerine kuryelik yapan İstanbul Jandarma İstihbarat’ta görevli Uzman Çavuş Çetin D’nin çeteden çaldığı eroin evinde bulundu..

Silivri'de uyuşturucu baskını 155 kilo saf Eroin yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değeri 2 milyon avro
Irak’tan uyuşturucu sevkiyatı yapılacaktı. Sevkiyatı yapılacak olan uyuşturucu ise piyasa değeri iki milyon avro olduğu tahmin edilen 175 kilo saf eroindi. Eroin tacirleri uyuşturucunun sınırdan geçtikten güvenli olarak İstanbul’a ulaşması amacıyla kuryelik yapması için Zonguldak Jandarma Asayiş’te görev yapan Astsubay Başçavuş Ahmet B ile İstanbul Jandarma İstihbarat’ta görev yapan Uzman Çavuş Çetin D ile anlaşıldı.

Kuryelik yaptığı eroinden 20 kilo çaldı
Irak sınırından Türkiye’ye TIR’la sokulan eroin güvenli bir şekilde İstanbul’a doğru yol aldı. Kuryelik yapan Uzman Çavuş ile Astsubay Başçavuş arama noktalarını rahat bir şekilde geçtiler. Sıkıntıya girdikleri yerlerde ise muvazzaf subayların adlarını veriyorlardı. Bu sırada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne içerlerinde bazı muvazzaf askerlerin de olduğu bir uyuşturucu çetesinin eroin kaçıracağı ihbarı geldi. Narkotik Şube ekipleri ihbar edilen sekiz kişilik çeteyi teknik takibe aldı. Bütün arama noktalarından muvazzaflar sayesinde sorunsuz geçen TIR İstanbul Silivri’de bir depoya yükünü boşalttı. Bu sırada narkotik ekipleri düğmeye basarak yükün boşaltıldığı depoya baskın yaptı. Yapılan arama sonrasında 155 kilo saf eroin ele geçirildi. Oysa polislerin yaptığı teknik takipte getirilecek olan eroinin 175 kilo olduğu biliniyordu. Ortadan kaybolan eroin için polis yeniden düğmeye bastı. Eroinin taşımasına kuryelik eden Uzman Çavuş Çetin D’nin Halkalı Askeri lojmanlarında bulunan evine polis baskın yaptı. Askeri yetkililerle yapılan yazışmalardan sonra yapılan baskında kayıp olan 20 kilo eroin Uzman Çavuş’un evinden çıktı. Uzman Çavuş kuryelik yaptığı eroin tacirlerinden 20 kilo eroin çalmıştı. Irak’tan askerlerin de yardımıyla yurda sokulan uyuşturucunun adresi Arnavutluk’tu. TIR’ın yasal giriş yapacağı Arnavutluk’tan ise uyuşturucu özellikle Avrupa ülkelerine dağıtılacaktı.

Polis Uzman Çavuş’u dayak yemekten kurtardı
İstanbul narkotik polisinin ele geçirdiği uyuşturucunun maliyeti ise dudak uçuklattı. Eroinin kilosunun ortalama 10 bin avrodan sattıkları öne sürülen tacirlerin, bu alışverişten 1 milyon 750 bin avro kazanacakları iddia edildi. Uyuşturucunun 20 kilosunu TIR’ın içinden çaldığı öne sürülen İstanbul Jandarma İstihbarat’ta görevli Uzman Çavuş Çetin D’nin uyuşturucu sahipleri tarafından dövüleceğini teknik takipte tesbit eden polis ekipleri, Uzman Çavuş’u dayak yemekten kurtardı.