Silivri'den Bayır Bucak Türkmenleri'ne Yardım Eli

Büyükçekmece Belediyesi, Beşir Derneği ve Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Bayır Bucak Türkmenleri'ne insani yardım malzemesi gönderildi.

Silivri'den Bayır Bucak Türkmenleri'ne Yardım Eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükçekmece Belediyesi, Beşir Derneği ve Silivri Belediyesi Büyükçekmece Belediyesi’nin organizasyonu ile Bayır Bucak Türkmenleri’ne 1 TIR insani yardım malzemesi gönderdi. Dualarla yola çıkan TIR içerisinde çoraptan kışlık kıyafetlere ve bozulmayacak gıdalara kadar birçok insani yardım malzemesi gönderildi. Yardım TIR’ı Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı törenle dualar eşliğinde yola çıktı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Dr. Akgün, Bayır Bucak Türkmenlerine daha önce de ortaklaşa yardım TIR’ı gönderildiğini ifade ederek, “bugün de Bayır Bucak’ta büyük eziyet altında yaşayan ve yaşam mücadelesi veren, son günlerde kaçarak ülkemize sığınmaya başlayan kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan bir ızdıraptır. Bu bir insanlık ayıbıdır. 21’inci asırda Emperyalist güçlerin masa başında çizip taşeronlar vasıtasıyla sahne koymuş oldukları bir oyundur. Ancak orada ezilenler bunun derdini sıkıntısını çekiyor. Bizler de inanmış insanlar olarak, hele ki Türk milletinin ferdi olarak bu acıyı hissediyor, Bayır Bucak Türkmenleri’ne yardım ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı edilen dualarla yola çıktı.