Site sakinlerinin baz istasyonu tepkisi

Silivri Yeni mahalle Belediye Konutları'nda bir siteye kurulmak istenen baz istasyonu site sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Site sakinlerinin baz istasyonu tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Yeni mahalle Belediye Konutları’nda bir siteye kurulmak istenen baz istasyonu site sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Yeni mahalle Belediye Konutları Esnaf sitesinde bulunan trafo merkezi yanına özel bir firma tarafından baz istasyonu kurulmak istenildi. Durumun farkına varan mahalle sakinleri toplanarak baz istasyonunun kurulduğu bölgeye gidip baz istasyonu kurulum çalışmalarına engel oldular. Çalışmaları durdurulan işçiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, site sakinlerini sakinleştirerek duruma el koydu.

Site sakinlerinden Serdar Güler yaptığı açıklamada “Biz baz istasyonu istemiyoruz. Az ileride zaten mevcut, Geçen senede girişimde bulundular. Fakat kuramadılar. Bu sene tedbirliyiz. Avukatlarımız devrede, biz baz istasyonu istemiyoruz. Gerekirse tüm ailelerimizi buraya toplama kararı da aldık” dedi.

Site sakinlerinden Fikret Erişken de “Herhangi bir işlem yapılabilinmesi için Belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Bunlarda sadece Bedaş’la olan protokol var. Bedaş’a verdiğimiz alanı kötüye kullanıyorlar. Burası bizim tapulu yerimiz, hakkımıza tecavüz edenleri de mahkeme vereceğiz ve buraya baz istasyonu kurdurmayacağız” dedi.

Baz istasyonunun kurulmaması için site avukatı site sakinleri ile Silivri Belediye Başkanlığına giderek baz istasyonu kurulmaması yönünde talepte bulundular.