Son sözleri: Dua edin

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. 65 yaşında vefat eden Menderes'in son sözleri 'Dua edin' oldu.

Son sözleri: Dua edin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. 65 yaşında vefat eden Menderes'in son sözleri "Dua edin" oldu. 

AYDIN MENDERES KİMDİR

1946 yılında Ankara'da doğan Aydın Menderes, 1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Siyasete 1970 yılında Aydın'da Demokratik Parti'nin İl Başkanı olarak giren Menderes, 1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında Genel İdare Kurulu Üyesi oldu.

12 Eylül sonrasında 10 yıl siyasetten yasaklı olan Menderes, 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi'nin Genel Başkanı seçildi. 1994 yılında Demokrat Parti'nin Genel Başkanı oldu. 1995 yılında Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen ve 1996 yılında bu partide Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Aydın Menderes, 1999 yılında Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili oldu. Menderes, aynı yıl Fazilet Partisinden istifa etti.

3 Kasım 2002 tarihinde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Aydın Milletvekili adayı olan, DYP baraj altında kalınca siyaseti bırakan Menderes, Tercüman ve Yeni Asır gazetelerinde köşe yazıları yazdı.

İdam edilen eski başbakan Adnan Menderes'in son oğlu olan Aydın Menderes, geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi felç oldu.

Menderes yaklaşık 1 aydır tedavi gördüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bu akşam vefat etti. Menderes 65 yaşında idi.