STK'lardan ortak açıklama:Terör Cinayettir

Silivri Uğur Mumcu Meydanında toplanan STK'lar ortak bir basın açıklaması yaptı.

STK'lardan ortak açıklama:Terör Cinayettir


Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikası,Atatürkçü Düşünce Derneği,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Esnaf Sanatkarlar Odası’nın Silivri temsilcilerinin bir araya gelerek yaptığı açıklamada terör eylemleri kınandı.

Basın açıklamasını grup adına Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İhsan Tevfik Kırca okudu

Yapılan basın açıklamasında;

“Ayrımcılık peşinde koşanlara yazıklar olsun”

"Saygıdeğer Silivrililer,bilindiği gibi ülke olarak çok nazik bir dönemden geçmekteyiz. Terörün kalleş ve çirkin yüzü, her gün bir başka yerde karşımıza çıkıyor. Ama biz bu sözleri ne yazık ki daha önce de söyledik. Bitlis’te 18 Ekim tarihinde 5’i şehit polislerimiz olmak üzere 9 vatandaşımızı daha toprağa vermeden 19 Ekim’de Hakkâri ve Çukurca’da 24 askerimizi teröre kurban verdik. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Tertemiz yürekli delikanlılar, anaların- babaların bir tanesi olan evlatlar, yiğit askerlerimiz, kalleşçe hayatlarının baharında toprağa düşürüldüler. Bütün Türkiye kan ağladı ve ağlıyor. Ülkenin dört bir yanından, her etnik kökenden gençlerimiz omuz omuza çarpışırken şehit düştüler. Hepsi bu ülkenin evladıdır ve ortak adları Mehmet’tir. Şimdi şehit Mehmetçiklerimiz oldular. Bunu anlamayıp hala ayrımcılık peşinde koşanlara yazıklar olsun."

“Caninin insan hakkı, demokratik talebi olmaz”

"Her fırsatta “barış, özgürlük ve demokrasi” gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan siyasi anlayışların, sözde sivil toplum kuruluşlarının ve ama diyerek teröre bile “çekince” koyanların gerçek yüzlerini görme zamanı çoktan gelmiş geçmiştir. Çünkü teröristin kim olduğu da bellidir, destekçileri de bellidir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bölücüye her yerde bölücü, eşkıyayı her zaman eşkıya derler. İnsan öldürmenin, kan üzerinde egemenlik kurmanın demokratik hak mücadelesiyle bir ilgisi yoktur.  Kan üzerine insanlık ve egemenlik olmaz. Yurtsever öğretmenler olarak içimizden gelen bu tepki, bu isyan gerçekten insan olmanın bir gereğidir. Terör cinayettir. Cinayetin haklısı olmaz. Caninin insan hakkı, demokratik talebi olmaz. Kimse, kimseyi öldürme özgürlüğünü birbirine vermez. Böyle bir özgürlük yoktur. Ağzından barış sözcüklerini düşürmeyenler, sahtekâr barışseverler bu ülkeye ne yapıldığını hala ayırtına varmayacak kadar kör müdürler?"

"Oyununa gelmeyeceğiz"

"Bizim yurtseverler de halkçılığımızda her türlü etnik ve dinsel ayrışmanın çok çok uzağında bir kardeşliğe dayanır. Ülkenin bütün şehitliklerinde, her ilden, her kökenden insanımızın yattığını görürüz. Gerçek tektir ve ortadadır. Kurtuluş Savaşıyla bu cennet vatanı kurup, beraber yaşama idealimizi nasıl gerçekleştirdiysek bundan sonra da bu yüksek insanı kültürü devam ettireceğiz. Eli ve gözü kanlı canilerin oyununa gelmeyeceğiz. Ülkeyi beraber kurduk, beraber yaşayıp, beraber öleceğiz. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatma hedefinden her ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Ve bu kararlılığı bugün Silivri meydanında olduğu gibi dosta düşmana göstermek boynumuzun borcu olacaktır. Biz yurtsever öğretmenler ülkenin geldiği şu hassas noktada şuna inanıyoruz. Teröristle ancak mücadele edilir. Terörün sonu ancak kararlı ve etkin bir mücadele ile kazanılabilir. Ülkeni yıllardır ekmeğine aşına kan doğrayanların ve destekçilerinin insanlıkla uzaktan yakından ilgisi olamaz. Terörden belki en fazla acı çekenler yurduna, devletine bağlı olup da o bölgede yaşayan yurttaşlarımızdır. Devlet otoritesi; gücüyle, şefkatiyle aslında kendi yanında durmak isteyen çaresiz bölge insanının yanında olduğunu onlara hissettirebilmelidir. Bundan başka bir çözüm yolu yoktur. Saygıdeğer Silivrililer; Şehitlerimiz için ciğerimiz yanarken, Van’da yaşanan deprem acımızın katlanmasına neden olmuştur. Öncelikle Eğitim- İş ve Türk Eğitim-Sen olarak depremde yaşamını yitiren öğretmenlerimize ve tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yüreklerimize ateş gibi düşen Van depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı giderek artmakta, enkaz altından yükselen çığlıklar, kurtarılmayı beklenen canlar, kaybettiğimiz yürekler içimizi kanatmaktadır. Bugün el ele vermeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Milletimiz ard arda yaşadığı bu acıların üstesinden ancak tek vücut olarak gelebiliriz. Ve bu kararlılığı bugün Silivri Meydanında olduğu gibi dosta düşmana göstermek boynumuzun borcudur. Aziz şehitlerimiz hakkınızı bize helal ediniz. Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimiz yüce hatırınız önünde saygıyla eğiliriz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet kederli ailelerine de baş sağlığı dileriz."

Düzenlenen basın açıklamasına esnaf ve vatandaşlarda yoğun ilgi gösterirken polis herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik tedbiri uyguladı.Grup olaysız dağıldı.