Şubat Meclisinde Çöp ihalesi tartışıldı.

Silivri Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı bugün gerçekleşti

Şubat Meclisinde Çöp ihalesi tartışıldı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Gerçekleştirilen birinci oturumda çöp ihalesi konusu Karakaş ve Işıklar arasında tartışma yaşanmasına neden oldu. Başkan Işıklar’ın CHP Örgüt toplantısında Kamu İhale Kurumundan gelen kararı göstererek, “Bakalım AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş bu kararla ilgili ne açıklama yapacak” sözleri üzerine, AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş meclise önerge vererek Başkan Işıklar’ın sözlerine karşılık cevap vermek istedi. AK Parti Gurubunun bu önergesini başkanlık makamına havale eden Başkan Işıklar; “Henüz yargı aşaması tamamlanmamış bir konunun burada tartışılması doğru olmaz. Ancak bilgilendirme yapabiliriz. Zaten İçişleri Bakanlığı’ndan talep ettiğimiz müfettiş talebimize karşılık bugün müfettişler belediyemize geldi ve incelemelerde bulunuyorlar. Müfettiş incelemesi, Sayıştay’ın soruşturması ve Savcılık soruşturması tamamlandığında bu konu hakkında konuşmamız doğru olur. Yoksa söylediğiniz sözlerin altında kalırsınız” dedi. Başkan Işıklar’ın sözlerinin ardından söz alana Karakaş; “ Sayın Başkan siz CHP Grup toplantısında Metin Karakaş buna ne cevap verecek dediğiniz için ben burada söz almak istedim. Ayrıca Kamu İhale Kurumu’nun vermiş olduğu kararla bu ihale aklanmış olmuyor. Bizde soruşturma aşamasının tamamlanmasını sonuna kadar bekleyeceğiz” dedi. 

Geçmiş dönemde CHP kapatıldı. Devlet’te mi kapandı 

Şubat ayı meclis toplantısının birinci oturumunda CHP ve AK Parti Grubu arasında yaşanan bir diğer konu ise Silivri’nin girişinde ve çıkışında bulunan Türk Bayrağının dalgalandırılmasıydı. AK Parti Gurubunun bayrakla ilgili meclise sunduğu önerge iki grup arasında tartışmaya yol açtı. Başkan Işıklar Bayrak konusunun siyasi polemik yapılmamasına dikkat çekerek ” Devleti ilk Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur. Bu nedenle siyasi polemik yapmak yerine o bayrağın anlamını, önemini ve ne anlam ifade ettiğini yaşatmalıyız” dedi. Başkan Işıklar’ın sözleri üzerine Karakaş, geçmiş dönemde CHP kapatıldı. Devlet’te mi kapandı cevabını verdi. 

Büyükşehir’in vermesi gereken hizmeti biz veriyoruz 

AK Parti Gurubu’nun köylere çöp konteynır’ı konulması önergesine Başkan Işıklar; “Büyükşehir’in vermesi gereken çöp hizmetini iki yıldır köylerimize biz veriyoruz. Sizde bir zahmet bu talebinizi Büyükşehir Belediyesine iletin. Çünkü köyler Büyükşehir Belediyesinin hizmet sınırında” şeklinde cevap verdi. 

Meclis Üyelerine 79 TL huzur hakkı

 Silivri Belediyesi şubat ayı meclis gündeminde yer alan, Silivri Kaymakamlığı hizmet binasına malzeme alınması, Meclis üyelerine toplantı huzur hakkı 79 TL ödenmesi ve İller Bankası’na yapılacak borçlanmanın proje kredisi olarak borçlanma yapılması karara bağlanırken, 2011 yılı tıbbi atık ücretlerinin tespiti, Silivri Belediyesi 2011 yılı tarife ücretlerinde değişiklik ve ek tarife ücretleri yapılması, Selimpaşa Mahallesi, 41 pafta, 3612 parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı, Gümüşyaka Mahallesi, 838 ada, 1 parsel, 839 ada, 1 parsel ve 840 ada, 1 parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı Cuma günü gerçekleştirilecek olan ikinci oturumda karara bağlanmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.