Süt Kardeşler kırdı geçirdi

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında hazırlattığı, AK Kabare Tiyatro Topluluğu’nun “Süt Kardeşler” isimli tiyatro gösterisi Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda izleyici ile buluştu.

Süt Kardeşler kırdı geçirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ünlü Yeşilçam oyuncusu olan ve Mardinli lakabı ile Türk Sinema tarihinde yer alan Hikmet Taşdemir’inde sahne aldığı tiyatro oyunu izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

 

İSTİKLAL MARŞINI TAKILMADAN OKUDU

Müslüm Bayhoca’nın yönettiği, Hikmet Taşdemir, Semra Kösalan, Ahmet Geyik,  Serhat Yönet, Seren Tezcan, Mucip Kazdal, Aslıhan Doğu ve Çağlar Aksu onun sahne aldığı  ‘Süt Kardeşler’ isimli tiyatro oyununu izlemeye gelen tiyatro severler, oyuncuları ayakta alkışladı. Oyunculardan Mucip Kazdal’ın 7 yaşındaki kızı Zümrüt Kazdal’ın milli marşımızın 10 kıtasını vurgulu olarak eksiksiz bir şekilde okuması izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. 

 

“BEĞENİLİRSEK BAŞKA YÖRELERDE DE OYNAYACAĞIZ”

AK Kabare Tiyatro Topluluğu yönetmeni ve Süt Kardeşler tiyatro gösterisini hazırlayan Müslüm Bayhoca ise yaptığı açıklamada, “AK Kabare, Kültür ve Sanat dalında hazırlıklarına 3 ay önceden başlamış olup sanatsal ve görsel çalışmalarını 28-29-30 Nisan tarihlerinde seyirci ile buluşturduk. AK Kabare’nin Kültür ve Sanat alanında öncelikle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kültür ve sanatı için söylemiş olduğu, “Toplumumuzda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır” deyiminden yola çıkarak ve günümüzde giderek alt yapısı kuvvetlenen oyunculuk sanatının azımsanmayacak bir noktaya gelmesi tabi ki sevinçle karşılanmaktadır. Eskiden olduğu gibi bugün de yer küremizde dünyanın bir sahne, insanların da birer oyuncusu olduğu ibaresi ile kültürümüzün her alanda kendisini hissettirmeye başladığı izlenmektedir. Bizler amatör bir ruhla insanlığın aynası olan tiyatro sanatı ile başlamış bulunmaktayız. Oyunumuz beğenildiği takdirde diğer komşu yörelerimize de gitmeyi, tanıtmayı amaçlamaktayız.  AK Kabare ile azimle çalışmakta olup adeta güneşle geliyoruz.  Sunacağımız geniş kapsamlı kültür hizmetlerinde bizlere devamlı destek olan insana insanca sevgisini ilke edinen saygı değer Metin Karakaş’a ve Yönetimi Kuruluna sonsuz şükranlarımızı arz ederiz.” dedi.

AK Kabare Tiyatro Topluluğu’nun  “Süt Kardeşler” isimli tiyatro gösterisinin galasına AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Bölgemiz Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetli izledi.