Taksici esnafı da darbe girişimini kınadı

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından organize edilen ve Silivri'de çalışan tüm ticari taksileri katıldığı protesto konvoyunda 15 Temmuz'da meydana gelen darbe girişimi protesto edildi.

Taksici esnafı da darbe girişimini kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Otogarından toplanan yüzlerce taksici esnafı ve Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası yöneticileri, Silivri sokaklarında korna çalarak darbe girişimini protesto etti. Silivri Otogarında başlayan konvoy Atatürk anıtı önünde sona erdi.Burada araçlarını park eden Taksici esnafı Atatürk Anıtı önünde toplanarak Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını söylediler.
Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapan Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı “Bizler, bugün burada birlik olarak 15 Temmuz'da dış güçlerin uçağı hain FETÖ Terör Örgütü tarafından devletimize, milli iradeye, demokrasimize ya karşı yapılan hain darbe girişimini tüm şoför esnafı olarak şiddetle kınadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;
“15 Temmuz’dan itibaren Aziz milletimizin tüm dünyaya örnek olacak şekilde devlet olmanın, millet olmalı nasıl bir şey olduğunu herkese göstererek, canları pahasına Türkiye Cumhuriyeti'ni ve tüm kurumların koruyarak darbenin karşısında durmuş her türlü Övgü ve takdiri hak etmiştir. Milletimiz hiçbir farklılık gözetmeden milli birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman neler yapabileceğimizi göstermiş, hain darbecilere ve tüm dünyaya gereken mesajı vermiştir. Tüm şoför esnafımız esnafı olarak bugün direksiyon başında, ama gerektiğinde her yerde Aziz milletimizle beraber demokrasimize, ülkemize karşı, nereden gelirse gelsin her türlü hain girişime karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele vermeye hazırız. Ayrıca ülkemizde milli birlik ve beraberliğimize ihanet eden hain darbecilerin ve elebaşları terörist Fethullah Gülen'in ülkemize iade edilerek gereken en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Darbeye karşı direnirken vefat eden vatandaşlarımıza, darbecilere karşı müdahale ederken şehit olan polislerimizi ve askerlerimize saygı rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz Aziz milletimize ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”
Yapılan açıklamanın ardından grup tekrar korna çalarak Konvoyun başlangıç noktasına hareket etti.