Tavak Üniversitesi’nin temeli Haziran’da atılacak

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK), 2011 Ekim ayında Silivri’de hizmet vermeye başlayacak. Üniversitenin inşaatı için Haziran ayında temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Tavak Üniversitesi’nin temeli Haziran’da atılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, göreve geldiği günden bu yana büyük bir çabayla sürdürdüğü ilçeye üniversite kazandırılmasına yönelik çalışmalarını sonuçlandırıyor. Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK), önümüzdeki Ekim ayı içerisinde 5 ayrı fakülteyle Silivri’de hizmet vermeye başlayacak. Başkan Işıklar’ın kendilerine tahsis ettiği Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 838 ada 1 parsel, 839 ada 1 parsel ve 840 ada 1 parsele yapılacak olan üniversite için, önümüzdeki Haziran ayında temel atma töreni gerçekleştirilecek.

 

EKİM AYINDA HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR

Silivri Belediyesi’nin 5 yıl süresince TAVAK’a tahsis ettiği, Gümüşyaka Ek Hizmet Binası’nda hizmet vermeye başlayacak üniversitesi, İktisadi ve Politik Bilimler Fakültesi, Hukuk ve Avrupa Hukuku Fakültesi, Kültür ve Kitle İletişim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere 4 ayrı fakülteyle hizmet verecek. TAVAK Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nin de 5. Fakülte olarak hizmet vermesi yönünde müracaatta bulundu.

 

IŞIKLAR: “SİLİVRİ ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK!”

Silivri’nin üniversitelerin hizmet verdiği eğitim üssü olacağını her fırsatta dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Biz Silivri’nin istihdamı ve insan kalitesi yüksek, bilgi teknolojileriyle donanmış bir kent olma hedefini bugünden başlattık. Silivri’nin kimlik sorunu ortadan kalktı, ilçemiz üniversiteler kenti olacak” dedi. Yaşanan birçok zorluğa rağmen büyük bir çabayla ilçeye üniversite kazandırılması konusunda uğraşlarını sürdüren Başkan Işıklar, üniversitelerin hizmet vermeye başlamasıyla bölgede ekonomik ve sosyal anlamda ciddi bir değişiklik olacağını kaydetti.

 

SİLİVRİ, TÜRK- ALMAN EKONOMİ DERGİSİ’NDE

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Üniversitesi’nin, Silivri’de hizmet verecek olması, Türk- Alman Ekonomi Dergisi’ne de konu oldu. Vakıf çalışmalarının yer verildiği dergide, Silivri’de hizmet verecek üniversite fakülteleriyle ilgili ayrıntılı bilgi de yer aldı.