Teknofest İstanbul Festivali Başlıyor

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu Silivri halkını, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 20-23 Eylül'de yeni havalimanında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Festivaline davet etti.

Teknofest İstanbul Festivali Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Bozoğlu, Havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençleri desteklemek, çocukları ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İstanbul festivali için Silivri’den de otobüs kalkacağını duyurdu.

GENÇLERE KENDİ TEKNOLOJİLERİNİ GELİŞTİRME İMKANI SUNUYOR

Festivale ilişkin bilgi veren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan festival için Silivri’den de otobüs servisinin olacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi. “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan kuruluşların paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, birbirinden renkli etkinliklerin de yer alacağı festivalimiz 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda yarın başlıyor. Bu festival 12 Farklı Kategoride Teknoloji Yarışmaları Festival kapsamında, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, roket, otonom sistemler, yapay zeka, İHA dahil olmak üzere 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmelerini destekleyecek. Solo Türk ve Türk Yıldızları nefes kesen gösterilere imza atacak milli gururumuz Solo Türk ve Türk Yıldızları ile birlikte, Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacaklar.

SİLİVRİ’DEN ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergileniyor olacak. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgâr tüneli ve planetaryum yer alacak. Ziyaretçi deneyimi kapsamında, teknoloji şirketleri standlarında özel teknolojik ürün ve hizmetlerini ziyaretçilere sunuyor ve deneyimletiyor olacaklar. Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D printerlar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festivalin düzenleneceği dört gün boyunca ziyaretçiler için her akşam bir konser verilecek. Teknofest İstanbul festivali için ücretsiz olarak Perşembe-Cuma günü saat 09.00 ve 13.00’da Cumartesi-Pazar günü saat 08.30-13.00’te her saat başı Silivri Devlet Hastanesi önünden otobüs kalkacak. Dönüş seferleri ise saat 12.00’den itibaren her saat başı yeni havalimanından gerçekleşecek. Silivri’li hemşerilerimizin mutlaka çocuklarını bu festivale götürmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.