Topbaş: Kar yağışına hazırız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte beklenen kar yağışıyla ilgili olarak, 'Tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımız yeterli diye düşünüyorum' dedi.

Topbaş: Kar yağışına hazırız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kadir Topbaş, başkanı olduğu Dünya Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak toplantısına katılmak üzere İspanya'nın Barselona kentine gitti. Topbaş, hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. 

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili bir soru üzerine Topbaş, "2004 yılında göreve geldiğimizden beri çok ciddi ekipman hazırlığı yaptık. Bilhassa 2006'da daha fazla yağmasına rağmen sıkıntı çekilmedi. İstanbullular da bu hassasiyeti gösteriyor. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Özellikle araçlarında kış lastiklerini kullanıyorlar. Yoğun kar yağışında mümkün mertebe toplu taşıma araçları kullanıyorlar. Avrupa'da çok ciddi bir sıkıntı var. Londra, Paris ve diğer Avrupa ülkelerinde hayat felç olmuş durumda. İstanbul biraz daha güneyde ama birkaç günlük hayatı durduran derecede kar yağışlarını görmekteyiz. Bunlarla ilgili tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımız yeterli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Barselona'daki ULGC toplantısıyla ilgili olarak da Topbaş, "Dünyanın beş kıtasından gelen eş başkanlarla toplantımız var. 2011 yılı programımızı müzakere edeceğiz. Ayrıca 8-9 Şubat tarihlerinde New York'ta olacağız.9 Şubat' ta Birleşmiş Milletler'de bir panelde konuşacağım.10"un da BM Genel Sekreteri ile bir görüşmemiz var. Çalışmalarımızı gözden geçirip, taleplerimizi dile getireceğiz" dedi.