'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu' Toplantısı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, 'Medyadaki söylemin cinsiyet eşitlikçi söylem olması gerekir' dedi.

'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu' Toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu" Ihlamur Kasrı'nda gazete ve televizyonların yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Uslu, komisyonun hayatın her alanına müdahil olmayı ve tüm toplumsal meselelerde aktif tutum sergilemeyi amaçladığını belirtti. Medyadaki paydaşlarla bir araya gelmenin önemli olduğunu ve bu amaçla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Uslu, bu amaçla televizyon ve gazeteleringenel yayın yönetmenleri, köşe yazarları, internet ve haber ajansı temsilcilerini bu toplantıda bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Zeynep Karahan Uslu, ''Medya, cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir Türkiye'ye ulaşmakta hayati öneme sahiptir. Medyadaki söylemin cinsiyet eşitlikçi söylem olması gerekir. 'Toplum ne istiyorsa biz onu yapıyoruz' anlayışı doğru değildir'' diye konuştu. Norveç'teki katliamı hatırlatan Uslu, olayın ardından çocukların fotoğraflarını gazeteye basmak için dahi ebeveynlerinden izin alındığını, ancak Türkiye'de üst tarafı çıplak, bıçaklanmış bir kadının fotoğrafının gazetelere yansıyabildiğini kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Bugün Gazetesi köşe yazarı Perihan Çakıroğlu, Akşam Gazetesi yazarı Ali Saydam katıldı. ''Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu'' toplantısı, yarın da haber ajansları, internet gazetelerinin temsilcileri ve bazı gazetelerin köşe yazarlarının katılımıyla devam edecek.