Trakya'da kayagazı müjdesi

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, Trakya Bölgesi'nde kayagazıyla ilgili operasyonların umut verici olduğunu bildirdi.

Trakya'da kayagazı müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Bölgesi'nde, kayagazı potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden TP Genel Müdürü Besim Şişman, çalışmalarla somut verilere ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kayagazı arama çalışmalarına önem verdiklerini anlatan Şişman, "Ülke genelinde yapılan kayagazı arama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Trakya Bölgesi'nde kayagazıyla ilgili operasyonlar umut veriyor. Bölge kayagazı potansiyeli yüksek olan bir yer. Önümüzdeki günlerde 3 sondaj kuyusunda kayagazı arama çalışması yapılacak. Buradaki çalışmarda somut verilere ulaşmayı hedefliyoruz. Kayagazı arama çalışmalarına önem veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye Petrolleri olarak önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şişman, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye Petrolleri olarak, yurtiçi kara alanlarında ve Karadeniz başta olmak üzere denizlerde pek çok petrol ve doğalgaz arama ve üretim projeleri gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz. Türkiye Petrolleri olarak sondaj ve depolama alanlarında iki proje çalışması yürütüyoruz. Trakya çok önemli bir yer. Özellikle deniz operasyonlarını buradan yürütüyoruz.

Depolama Projesi ile Türkiye'de bir ilk olan 2.6 milyar metreküp kapasiteli Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisleri ülkemizin doğalgaz ihtiyacını gidermede önemli bir hizmet görüyor. Depolama Projesi'nde kapasite arttırmaya yönelik yatırım yapacağız. Burada kapasiteyi 4,3 milyar metreküpe çıkartıp, bir günlük geri üretimi de 20 milyon metreküpten 75 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz."