Tügva Yaz Okulu Muhteşem Bir Şenlikle Tamamlandı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul İl Temsilciliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği TÜGVA İstanbul Yaz Okulu Projesi'ne katılan yaklaşık 25 bin öğrenci, Yenikapı'daki Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen 'TÜGVA İstanbul Yaz Okulu Kapanış Şenliği'nde aileleriyle birlikte eğlendi.

Tügva  Yaz Okulu Muhteşem Bir Şenlikle Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul İl Temsilciliği’nin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği TÜGVA İstanbul Yaz Okulu Projesi’ne katılan öğrenciler sertifikalarına kavuştu. TÜGVA’nın İstanbul’da 39 ilçedeki 105 okulda gerçekleştirdiği Yaz Okulu’na toplam 25 bin öğrenci katıldı. Yenikapı’daki Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “TÜGVA Yaz Okulu Kapanış Şenliği”ne aileleriyle birlikte katılan Yaz Okulu öğrencileri, aktivitelerle dolu eğlenceli bir gün geçirdi.

Yoğun bir yıl geçiren çocukların aileleriyle birlikte eğlence dolu bir gün yaşaması için düzenlenen şenliğe; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ve TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Fatih Coşar da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal burada yaptığı konuşmada, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz gençlerin şehirlerin, ülkenin geleceği olduğuna inanıyoruz. Şehirleri imar ederken içindekileri ihmal etmemek gerekir” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere spor imkânı yarattıklarını da belirten Uysal, her okulun bahçesine bir spor salonu yapma hedeflerinin olduğunu, bu hedef doğrultusunda bugüne kadar 189 okula spor salonu yaptıklarını kaydetti.

Şenlik’te bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de, eğitimin geleceğinin tartışıldığı bugünlerde, eğitim adına bir şeyler yapanların, konuşmaktan çok iş yapmanın önemini ortaya koyduklarını söyledi.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise konuşmasında özellikle yaz dönemlerinde gençlerin kişisel gelişim alanlarının daraldığının altını çizdi. Emanet. “Bu nedenle yaz okulu projeleri yaptık. Çocuklarımız için evlerine yakın okullarda kendilerini geliştirme imkânı veren yaz okulu projelerini hayata geçirdik. Gençlerimiz için hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul İl Başkanı Fatih Coşar da gençlerin enerjisine inandıklarını, bu enerjinin doğru alanlara yöneltilmesi konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini belirtti. Coşar, gençlerin maneviyatlarını ve kişisel gelişimlerini merkeze alan çalışmalar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TÜGVA Yaz Okulu’na devam eden öğrenciler, sertifikalarını almalarının ardından Yenikapı’daki etkinlik alanında düzenlenen yarışma ve sahne gösterilerinin yanı sıra çeşitli teknolojik ve geleneksel oyunlara, sportif eğlencelere aileleriyle birlikte eğlendi.

Hezarfen uçuş similatörü, salto trombolin, rodeo, kaydırak, labirent kalesi, gladyatör, balon futbolu, ok savaşı, mini golf, survivor parkuru gibi çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler unutulmaz saatler yaşadı.