Tüketiciler Birliği'nden boykot kararı

Fransa Senatosu'nun aldığı kararının ardından Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu bir açıklama yaparak, Fransız mallarına boykot çağrısı yaptı.

Tüketiciler Birliği'nden boykot kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu yaptığı açıklamada Fransa’nın siyasi hesapları uğruna bir ülkenin onurunu yok etme gayreti içinde olduğunu söyledi.

Fransa’nın sözde Ermeni soykırım uydurmasını meclisinde yasalaştırarak yeni çıkarlar peşinde koştuğunu belirten Kalyoncu, “Fransa Meclisi bu kararı ile adeta tarihi siyasallaştırmakta ve düşünce özgürlüğüne pranga vurmak istemektedir. Bilindiği üzere küreselleşen ekonomik düzende ülke mallarına ilişkin boykot Tüketiciler Birliği tarafından ‘son seçenek’ olarak görülmektedir. Ancak, aynı senaryonun oynandığı 2006 yılında bu ‘son seçeneği’ uygulamaya başlayarak, her hafta bir Fransız malını boykot kapsamına alan ve sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan bu karar geri çekilene kadar boykot kapsamındaki Fransız mal ve hizmetlerinin sayısını arttırarak devam ettiren Tüketiciler Birliği, aradan geçen 5 senenin ardından hala aynı hatayı yapmakta ısrarcı davranan Fransa’ya karşı, boykotuna kaldığı yerden devam etme kararını almıştır.” dedi.

Daha önceden gösterdikleri ‘Onuruna Fransız kalma’ boykot çağrılarını yinelediklerini dile getiren Kalyoncu açıklamasının devamında şunları söyledi: “2006 yılında ki boykot çağrımızda isimlerini ilan ettiğimiz 8 firmaya (Total, L’oreal, Tefal, Tıcket, Sodexho-Pass, Alcatel, Carrefour ve Danone) ilave olarak, bundan böyle her hafta bir Fransız firmasının ismini ilan edip, bu firmaların ürünlerini almayarak tepkimizi göstereceğiz. Unutulmamalıdır ki, bu talihsiz süreci sona erdirmediği takdirde kaybeden biz değil, düşünce özgürlüğüne olan inancını ve “Avrupalı” olma konusundaki samimiyetini ortaya koyan Fransa olacaktır.”