Türkiye yeni sistemle şaha kalkacak

Silivrili işadamlarıyla biraraya gelen Gümrük Bakanı Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak referandumu ve CUmhurbaşkanlığı Sistemini anlattı.

Türkiye yeni sistemle şaha kalkacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Silivri'ye gelerek İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ve sanayicilerle görüştü. Dün akşam Sunflower Jasmine Restaurant'ta yapılan toplantıda Türkiye'nin ekonomisi değerlendirilirken, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş beklentilerini dile getirdi.

Toplantı öncesi Silivri Kaymakamı Ali Partal, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve AK Partili yöneticilerin karşıladığı Gümrük Bakanı Tüfenkci, konuşmasında yeni anayasa maddelerini anlattı.

Türkiye'yi büyütmek ve ekonomik olarak ileriye götürmek için çift başlılığın olmaması gerektiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, yeni sistemde ekonominin ileriye gideceğini belirtti.

Bürokratik engellerden, sistemsel sıkıntılardan ve çift başlılıktan dolayı iş adamlarının sıkıntı görmemesi için çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, refah düzeyini, gelişmişliği arttıracak, hayat standardını yükseltecek bir sistemi getirmek için çalıştıklarını aktardı.

İş adamlarının önüne çıkan engelleri kaldırmak için yeni sistemi getirmeye çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, mevcut sistemle daha fazla yol alınamayacağını bildirdi.

BİZ İŞADAMLARIMIZA GÜVENİYORUZ

Türkiye'nin çok daha fazla üretip satma potansiyeli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Biz sizlere inanıyor güveniyoruz. Önünü açtığımız zaman dünyanın her yerine gidip herkesle rekabet edecek girişimcilerimiz var. Biz yeter ki mekanizmayı iyi kuralım. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle olaya bu şekilde bakıyoruz." diye konuştu.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı modelinin getirilme amacının ülkeyi büyütmek olduğunu dile getiren Tüfenkci, amaçlarının tek başına iktidarla "etkin ve hızlı büyüme" olduğunu bildirdi.

Tüfenkci, kendilerinin vatandaşları birleştirmek istediklerini ifade ederek, ancak bazılarının vatandaşları kamplaştırma ve bölme amacının olabileceğini, referanduma giden yolu bu amaçla kullanabileceklerin olabileceğini anlattı.

Türkiye'nin koalisyonlar yüzünden istenilen şekilde büyüyemediğini, milli gelirinin yeterince artmadığını belirten Tüfenkci, bu yüzden iktidarın tek başına etkin bir şekilde ülkeyi yönetmesi gerektiğini, bunun da yolunun yeni sistemden geçtiğini aktardı.

YARGI MİLLETTEN YANA TARAF TUTSUN

"Biz, 'yargı taraf tutacaksa milletten yana taraf tutsun, birilerinden yana olmasın' diyoruz." diyen Tüfenkci, bu ülkeye yön veren kişilerin, ülkenin kaderini belirleyenlerin millet olması gerektiğini bildirdi. Tüfenkci, terörle mücadele konusunda ciddi işlere imza attıklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye'nin, ekonomide nasıl şaha kalkacaksa terörle mücadelede de başarılı olacağını vurguladı.

İş adamlarının, üretenin, iş dünyasının her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Tüfenkci, aşamadıkları problemleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle aşacaklarını bildirdi.

silivriden.com