Türkmen Dağı bombalandı, ülkücüler sokaklara indi!

Suriye'nin Türkmenler'e yönelik operasyonları protesto etmek isteyen ülkücüler İstanbul, Ankara, Tokat ve Ardahan'da sokaklara indiler.

Türkmen Dağı bombalandı, ülkücüler sokaklara indi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenler’e yönelik operasyonları protesto etmek isteyen ülkücüler İstanbul, Ankara ve Tokat'ta sokaklara indiler

İSTANBUL

İstanbul Ülkü Ocakları ve İstanbul Alperen Ocakları, Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmen Dağı Bölgesine yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla Rusya Konsolosluğu önünde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. 

ANKARA

Başkent’te, Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenler’e yönelik operasyonları protesto etmek isteyen ülkücüler, Rusya Büyükelçiliği’ne yürüdü. Eylemde konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türkmen Dağı’ndaki Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin gerekli tavrı sergilememesi durumunda, ülkücülerin Türkmenler için canlarını vermeye hazır olduğunu dile getirdi. 

TOKAT

Cumhuriyet Meydanı'nda gece saatlerinde bir araya gelen Tokat Ülkü Ocakları üyeleri Türkmen Bölgesindeki kara harekatına tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyesi gençler “Ya kan susturacağız, ya kan kusturacağız”, “Kanımız aksa da zafer İslam'ın”, “Hükümet uyuma Türkmenlere sahip çık” şeklinde slogan attı.

ARDAHAN

Gece eksi 20 derece soğukta Milli Egemenlik parkında bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, ’’Türkiye uyuma kardeşine sahip çık’’, ’’Burnumuzda tütüyor Rusların kan kokusu’’ sloganı attı. Burada konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ercan Ürker, Ermeni öldüğünde tüm Türkiye Ermeni oldu, Fransa’da meydana gelen olaydan sonra herkes Fransız oldu, profilleri Fransız bayraklarıyla doldu. Ama nedense Türk’ler öldürülünce kimse Türk olamıyor diyerek, ’’Gecenin bu saatinde buraya toplanmamızın nedeni Suriye’nin Bayır Bucak bölgesinde Rusya’nın ve Esad güçlerinin haince soydaşlarımıza saldırmasıdır. Buradan tüm Türkiye’ye ses vermek istiyoruz? Bu meselenin Türkiye’nin gündeminde kalmasını ve Türkiye’nin bu olaya el atmasını istiyoruz. Önceki yıllarda bir Ermeni öldüğünde tüm Türkiye Ermeni oldu, bir hafta önce herkes Fransa’da meydana gelen olaydan sonra herkes Fransız oldu, profilleri Fransız bayraklarıyla doldu. Ama nedense Türk’ler öldürülünce kimse Türk olamıyor. Ülkü Ocakları olarak bugün 20 tane gencimizle gecenin eksi 20 derece soğuğunda sırf soydaşlarımıza yapılan zulmü dile getirmek için buraya toplandık. Allah Türkmen soydaşlarımızın yardımcısı olsun. Şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.’’ dedi.