Ülkü Özcan'ın Ödülü Bakan Topçu Tarafından Evinde Takdim Edildi

Kültür Bakanlığı 2014 Sanat Ödülleri Töreni'ne sağlık sorunları sebebiyle katılamayan sanatçı Gönül Ülkü Özcan'ın ödülü, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu tarafından sanatçının Silivri'deki evinde takdim edildi.

Ülkü Özcan'ın Ödülü Bakan Topçu Tarafından Evinde Takdim Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2014 Sanat Ödülleri dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Topkapı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerine verilmişti. Törene sağlık sorunları sebebiyle katılamayan sanatçı Gönül Ülkü Özcan’ın ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu tarafından sanatçının Silivri’deki evinde takdim edildi.

Bakan Topçu ve beraberindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’i kapıda karşılayan Özcan’ın elini öpen Bakan Topçu “Sayın Başbakanımızın size hürmeti selamı ve saygısı var. Dün ödül töreninde siz ve rahmetli eşiniz Gazanfer beyle ilgili çok güzel şeyler söyledi“ dedi.

Bakan Topçu daha sonra Kültür Bakanlığı tarafından verilen ödül ve Beratı sanatçı Gönül Ülkü Özcan’a takdim ederken “Allah sizlere uzun ömürler versin, hep sizi görelim. Sahnenin ışığı, tozu, alkışı hep kulağınızda gözünüzde yüzünüzde olsun. Kültür ve Turizm Bakanı olarak siz ve sizin gibi kadim sanatçımızla birlikte olmak beraber olmak apayrı şeref, görevin yanında apayrı bir şeref, bu görevi ifa ettiğim için gerçekten hayatımın en büyük gurur tablosu olacak” ifadesini kullandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik de “Kültür Bakanlığı büyük ödüllerinin töreni vardı. Kendisi küçük bir rahatsızlık geçirdiği için katılamadı. Sayın Bakanımızın takdiriyle ödülünü Devlet Tiyatroları olarak sektörün devlet temsilcisi olarak benim almam uygun görüldü. Sahnede Sayın Başbakanımız dedi ki; ’ben kendisini bizzat ziyaret etmek isterim’ dedi. Çok önemli değerli bir sanatçımız lütfen bir genel müdür olarak kalbi selamlarımı götürün diyerek talimat verdi. Bakanımızın da katılımıyla çok doğru çok güzel bir şey yaptık. Buradan Sayın Başbakanımıza ve Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Devlet tiyatroları Genel Müdürü olarak bu tür kaybolan disiplini kaybetmemek için nasıl bir alan çalışması yapabiliriz bunun araştırmalarına başlayacağım. Zaten böyle bir projem vardı. An itibariyle sanata ve sanatçıya verilen değer bu düzeydedir“ diye konuştu.

Aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti ödülüne sarılarak ifade eden Sanatçı Gönül Ülkü Özcan da “Şimdi bir tiyatro sahnesi olsaydı da o hissettiklerimi gösterebilseydim. Katılırdınız gülmekten herhalde, ama öyle bir şey yapacağım. Mademki siz bu kadar güzel şeyler yaptınız bana duygularımı ifade edecek kelime bulamıyorum. Bu ödülü vererek dünyaları bana verdiniz. Ben burada sevinçten delireceğim. Sağolun çok teşekkür ederim“ ifadesini kullandı.