Ulu Önder Atatürk törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76.yılında Silivri'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Ulu Önder Atatürk törenlerle anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76.yılında Silivri’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

İlk etkinlik Atatürk anıtında gerçekleştirildi. Törene İlçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe protokolünün çelenk koymasının ardından saat 09.05’te 2 dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İkinci etkinlik Silivri Belediyesi Sergi ve Nikâh salonunda düzenlendi. Kültür evi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu Ata Sevgisi konulu karma sergini gezen ilçe protokolü ve Silivrili vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı. Son tören ise Ertuğrul Gazi ortaokulunda düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Günün Anlam ve önemini belirten konuşma Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah Erdoğan tarafından yapıldı. Atatürk’ün Hayatı ve Başarıları adlı 10 Kasım sinevizyon gösterisinin ardından Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden oluşan koro Atatürk Oratoryosunu sundu. Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Peksak, Atatürk’ün “Vatan İçin” adlı anısı katılımcılara seslendirildi.

Haberin foto galeri için alternatif link