Uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe

Silivri Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri uıyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.

Uyuşturucu tacirlerine darbe üstüne darbe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ; 

"Haber merkezimize ulaşan ihbarı değerlendiren asayiş ekiplerimiz; saat 16:50 sıralarında İlçemiz Yeni Mah. 1Kasım Cad üzerinde seyir halindeki ticari araç içerisinde G.K. isimli şahsın üzerinde 420 gram narkotik madde bulunduğu halde yakalayarak göz altına alınmıştır.

Yine aynı gün içerisinde yapılan asayiş uygulamalarında bir araç içerisinde kağıda sarılı vaziyette 2,56 gram olan kubar maddesi tabir edilen esrar maddesi ele geçirilmiş ve araçta bulunan M.E, N.D. ve Ş.Y. isimli şahıslar işlem yapılmak üzere Silivri Polis Merkezi Amirliğine getirilmişlerdir.

İlçemiz genelinde uyuşturucu alım satımını bitirmeye kararlı ilçe teşkilatımız; yapılan istihbari çalışmalar ve vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar neticesinde;

Daha önce uyuşturucu madde kullanmaktan hakkında tahkikat yapılan şahıslar üzerinde yapılan detaylı araştırmada; uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap satışı yapan bir isim üzerine yoğunlaşılmış, takibe alınan Ç. isimli şahıs, ekiplerimizce düzenlenen operasyon sonucu üzerinde naylon poşet içerisinde sarılı vaziyette toplam 31 adet sarı, yeşil ve mavi renkli extacy hap olduğu halde yakalanmıştır. 

Savcılıktan alınan arama izni ile şahsın ikametinde yapılan aramada, 59 adet mavi renkli üzerinde yıldız arması bulunan basılmış uyuşturucu madde (Hap) ile 66 adet krem renkli üzerinde kuş arması bulunan basılmış uyuşturucu madde ( Hap) ile 29 adet açık fıstık yeşili renginde basılmış üzerinde 66 yazılı arma bulunan Uyuşturucu madde ( Hap) ile 2.6 gr ağırlığında kubar tabir edilen uyuşturucu madde ile brüt 204 ( net 154,4) gr ağırlığında hint keneviri tabir edilen uyuşturucu madde ile 2.5 gr ağırlığında menşei belli olmayan, Toz halinde, beyaz renkte, narkotik madde elde edilmiştir. Ayrıca Hint keneviri tabir edilen esrar maddesini toz haline dönüştürmek maksadıyla, kullanılan değirmen tabir edilen alet gerekli tahkikat için muhafaza altına alınmıştır.

Söz konusu olayda yakalanan Ç. T.'nin ikamet arkadaşları M.D. ve M.M. isimli şahıslar da sorgulanarak haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile adli mercilere intikal ettirilmiş, Ç.T. ve M.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, M.M. isimli şahıs serbest kalmıştır." 


 Aynı doğrultuda çalışmalarına devam eden ekiplerimiz,  bir turizm şirketine ait ve Keşan' a doğru seyir halinde bulunan bir otobüsün içerisinde esrar tabir edilen Uyuşturucu Madde sevkiyatı olduğu ihbarı üzerine; güzergah üzerine konuşlanarak, aracı D-100 Karayolu üzeri Ortaköy kavşağı civarında durdurmuş, açık kimlik bilgileri ekiplerimizce bilinen H.K. ve S.B. isimli şahsların oturmuş olduğu koltuğun üst bagaj kısmında siyah poşet içerisinde, 1,5 kg ağırlığında kubar tabir edilen esrar maddesi bulunarak muhafaza altına alınmış, 

Şahıslar, haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile adli mercilere intikal ettirilmiş, çıkarıldıkları mahkemece S.B isimli şahıs serbest kalmış, H.K. isimli şahıs tutuklanmıştır" ifadelerine yer verildi.