Valilik Mahsum Korkmaz heykeli kararını verdi

Diyarbakır Valiliğinin dün yaptığı suç duyurusu üzerine, Lice Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Yolçatı köyünde dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasına karar verildi.

Valilik Mahsum Korkmaz heykeli kararını verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 PKK’nın silahlı mücadeleye başladığı 15 Ağustos 1984 yılının 30. yıl dönümünde, Lice ilçesi Yolçatı köyüne Mahsum Korkmaz’ın anıtı dikildi. Diyarbakır Valiliği heykelin yıkılması için suç duyurusuna bulundu. Valiliğin suç duyurusunu değerlendiren Lice Sulh Ceza Mahkemesi, Mahsum Korkmaz’ın heykelinin yıkılmasına karar verdi. Kararın güvenlik güçlerine tebliğ edildiği bildirildi.

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN HEYKEL AÇIKLAMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice ilçesi Yolçatı köyünde dikilen PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykeline el konulmasına ilişkin karar alındığı ifade edildi.

PKK’nın silahlı mücadeleye başlama yıldönümünü kutlamalar kapsamında Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde örgütün ilk silahlı saldırısında yer alan Mahsum Korkmaz’ın heykeli dikildi. Dikilen heykel ile ilgili soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, incelemenin ardından heykele el koyma kararı aldı. Lice Sulh Mahkemesi tarafından alınan karar gereğinde ayrıca heykel kimler tarafından dikildiğinin tespitinin yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, heykelin dikilmesinin ardından konunun basında yer almasıyla birlikte soruşturmanın başlatıldığını belirtti. Açıklamada, "16 Ağustos 2014 ve 18 Ağustos 2014 tarihinde bazı basın ve yayın organlarında "Diyarbakır da PKK'lı teröristin heykeli dikildi" şeklinde çıkan haberler üzerine kamuoyu ve basının bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Lice ilçesi Yolçatı köyünde Mahsum Korkmaz isimli PKK terör örgütü mensubu için heykel yapıldığına dair 16 Ağustos 2014 tarihinde ulusal ve yerel basın ve yayın organlarında çıkan haber üzerine Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü resen soruşturma başlatılmakla, soruşturma kapsamında heykeli yapan şüphelilerin açık kimliğinin tespiti ile bahse konu heykelin açılışına katılan kişilerin ve açılışın kimler tarafından gerçekleştirildiğinin tespiti için araştırma yapılmak üzere ilgili kolluk kuvvetlerine talimat yazılmaktadır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığımızca 18 Ağustos 2014 tarihinde suça konu heykele el konulması için Lice Sulh Ceza Mahkemesinden karar talep edildiği, Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile terör örgütü mensubuna ait heykelin CMK 127 maddesi gereğince el konulmasına karar verildiği ve aynı tarihte kararın gereği için ilgili kolluk kuvvetine gönderildi" denildi.