Vatandaşın umudu onun ellerinde

Silivri'de uzun yıllardır Milli Piyango idaresinin seyyar bilet satıcı olan Musa Dilsiz, talih kuşunun ellerindeki biletlerde olduğunu belirterek vatandaşlara sahte bilet konusunda uyarılarda bulundu.

Vatandaşın umudu onun ellerinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de uzun yıllardır Milli Piyango idaresinin seyyar bilet satıcı olan Musa Dilsiz, talih kuşunun ellerindeki biletlerde olduğunu belirterek vatandaşları sahte bilet konusunda uyarılarda bulundu.

Uzun yıllardır Silivri’de Milli Piyango idaresinin seyyar bayisi olarak çalışan Musa Dilsiz, şimdiye kadar satmış olduğu biletlerle birçok vatandaşın yüzünü güldürmüş. Bu seneki büyük ikramiyenin 50 Milyon lira olduğunu belirten Dilsiz Korsan biletçilerin bunu fırsat bilerek piyasaya sahte piyango bileti sürülmüş olabileceğini belirtti. Uğur Mumcu meydanına kurmuş olduğu küçük bir tezgâhla bilet satışlarına devam eden Dilsiz, Sahte piyango biletini nasıl anlaşılacağı konusunda da bilgiler verdi.

“Gerçek biletleri ayırt etmenin en basit yolu, bileti ışığa tuttuğunuzda içindeki Milli Piyango amblemli filigran belli olmalıdır. Ayrıca biletin alt kısmındaki seri numarası ve biletteki rakamlarda da kabartma vardır. Mor ışığa tutunca bunlar görünmüyorsa o zaman bilet sahte demektir. “dedi.


Korsan biletçiler kadar sahte bilet konusunda da vatandaşın dikkatli olması gerektiğini ifade eden seyyar biletçi Dilsiz,“Vatandaş zengin olma hayalini, umudunu biletlere bağladığı için biletlerin hepsini almak istiyor. Zam yapılmadığı için bu yıl bilet satışları geçen seneye göre arttı. Elimdeki biletlerin yüzde 50’si bitti. Çekilişe bir hafta kala elimizdeki biletlerin biteceğini tahmin ediyoruz” dedi.