Yaran 'Allah güzel niyetlerimizin karşılığını versin'

Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Silivri Müftülüğü tarafından organize edilen program Palmiye düğün salonunda gerçekleştirildi.

Yaran 'Allah güzel niyetlerimizin karşılığını versin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Silivri Müftülüğü tarafından organize edilen program Palmiye düğün salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri Milli Eğitim müdürü İkram Kayapınar, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önemini belirten ilk konuşmayı Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş yaptı. Çatmakaş yaptığı konuşmada “1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız peygamberimizin her hangi bir yönüyle gündem maddesi oluşturarak O’nu daha iyi tanımak için milletimize hizmet sunmaya çalışmaktadır. Bu senede Diyanet İşleri Başkanlığımız “Din ve Samimiyet” konusunu ele alarak konferanslarla, panellerle Hz.Peygamberimiz anılmaktadır ”dedi.

Konferansta konuşan İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran özetle şu ifadelere yer verdi;

“Kutlu Doğum Haftası tüm yurtta hatta dünyanın birçok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İnşallah bu anma günleri Hz. Peygamberi daha iyi anlamaya, O’nun hayatını hayatımıza daha iyi nakşetmeye vesile olur.”

"Müslüman hayatının her safhasında, yaşantısının her anında samimiyetin önemli bir yeri vardır. Müslüman verdiği sözde durmalı, Müslüman inancında ve amelinde ihlâslı ve samimi olmalıdır. Müslüman’ın amelleri niyetlerine göredir. Kim hangi niyetle amel ederse onun karşılığını alacaktır.”

Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinden de örnekler veren Müftü Yaran, “Allah’a “nasuh” yani samimi bir tövbe ile tövbe edelim. İbadetlerimizde eksiklikler olabilir, yanlışlarımız olabilir, Kur’an yolundan, Hz. Peygamberin yolundan sapmalar olabilir. Bugünleri fırsat bilelim. Duayı ihmal etmeyelim, Allah’a bizi doğruluğa, doğru yola iletmesi, doğru yolda yürütmesi için dua edelim. Cenab-ı Allah güzel niyetlerimizin karşılığını versin” diyerek sözlerini bitirdi. İkramların ve gül takdiminin ardından program sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu doğum haftası ile ilgili olarak yapmış olduğu web sitesine ulaşmak için lütfen buraya  tılayınız