Yarbay Mehmet Ildırar Vefat Etti

Semerkand yazarlarından Mehmet Ildırar hayatını kaybetti

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yarbay Mehmet Ildırar Vefat Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Semerkand yazarlarından Mehmet Ildırar hayatını kaybetti. Bir süredir Emsey Hospital'da tedavi gören Mehmet Ildırar dün saat 17.45'te vefat etti. Mehmet Ildırar vefatının ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Menzil köyüne götürüldü. Askeri emeklisi olması sebebiyle "Yarbay" lakabıyla tanınan Mehmet Ildırar'ın naaşı sabah namazından sonra Menzil köyüne defnedilecek. Tasavvufu baştan sona İslamiyet'i tam manasıyla yaşamak olarak tanımlayan Ildırar'ın bu alanda birçok sohbeti bulunuyor. Tasavvuf'un ilim gerektirdiğini sohbetlerinde sürekli vurgulayan Yarbay Mehmet, tasavvuf alanında insanlığa birçok eser kazandırdı. 1927 yılında Afyon'da doğan Ildırar, 85 yaşındaydı. Mürşid Ve Mürid Hukuku, Risale-i Nurda Tasavvuf-Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi-Tasavvuf Ve Akıl gibi birçok eseri insanlığa kazandıran Mehmet Ildırar'ın Semerkand dergisinde de yazıları yayınlanıyordu.

MEHMET ILDIRAR KİMDİR

1927 yılında Afyon'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini afyon'da tamamladı. Daha sonra kuleli askeri lisesini kazandı, 1949 yılında aynı liseden mezun oldu. 1952 yılında ise Ankara harp okulundan teğmen olarak mezun oldu. 27 yıl askeri hizmette bulundu. Ekim 1971'de yarbay rütbesiyle emekli oldu. 1983 yılında Almayanya'ya yerleşti. Burada tasavvufi konularda sohbetler yaptı. Bu sohbetlerin büyük çoğunluğu Semerkand Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

ESERLERİ

Mürşid Ve Mürid Hukuku-Risale-i Nurda Tasavvuf-Tasavvuf Ve Nefis Terbiyesi-Tasavvuf Ve Akıl-Günah Ve Tövbe-Ailede Saklı Cennet; Düğün, Evlilik Ve Mutlu Yuva-Tasavvuf Ve Tövbe-Veliler Nasıl Terbiye Eder -Tasavvufi Hayat Nasıl Başladı- Hac Ve Umrenin Faziletleri- Nefs Terbiyesi Ve İlahi Huzur.

Kaynak: serhaber

Fotoğraflar:eynesilhaber.com