Yaşar Kemal'in durumu ciddiyetini koruyor

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakultesi'nde tedavi gören usta Yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yaşar Kemal'in durumu ciddiyetini koruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşar Kemal için kritik sözcüğünün kullanılacak aşamada olunmadığını belirten Başhekim Yardımcısı Prof. Dr.Şükrü Öztürk; "Ancak şunuda göz önünde bulundurmalıyız ki yoğun bakımda yatmakta olan ve yapay solunum desteğine ihtiyacı olan hastadan bahsediyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakultesi'nde tedavi gören Edebiyatçı Yazar Yaşar Kemal’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başhekim Yardımcısı Prof. Dr.Şükrü Öztürk, Yaşar Kemal için kritik sözcüğünün kullanılacak aşamada olunmadığını söyledi.

Yaşar Kemal’in yaklaşık 17 gündür bakım ve tedavisi devam edildiğini belirten Prof.Dr.Öztürk, "01 Şubat 2015 tarihi itibarıyla bazı nedenlere bağlı çoğul organ yetersizliği mevcuttur. Bununla birlikte yapay solunum desteği devam etmektedir. Hastada takip edilen parametreler kontrol altındadır. Yaşar Kemal’in durumunu kötüye gidiyor şeklinde yorumlamayalım. Ancak bazı paramentlerde bir miktar ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Prof.Dr.Öztürk; "Şuan için kritik sözcüğünü kullanacak aşamada değiliz ama yoğun bakımda yatmakta olan ve yapay solunum desteğine ihtiyacı olan hastadan bahsediyoruz. Bütün hekimlerimiz dileği ve arzusu Yaşar Kemal’i iyileştirme yönündedir. Ümitlerimiz tükenmiş değildir" ifadelerini kullandı.