Yeni Eğitim müfredatı değerlendirildi

PSAKD, Hacı Bektaş veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), AABK, Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği, Demokratik Alevi Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri'nin yeni eğitim müfredatları ile ilgili ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması bugün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin çay bahçesinde gerçekleştirildi.

Yeni Eğitim müfredatı değerlendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

PSAKD, Hacı Bektaş veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), AABK, Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği, Demokratik Alevi Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri’nin yeni eğitim müfredatları ile ilgili ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması bugün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin çay bahçesinde gerçekleştirildi. Düzenlenen açıklamaya çok sayıda dernek temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Basın açıklamasını Eğitim Sen Silivri Şube Başkanı Caner Erdoğan okudu.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Bizler Alevi örgütleri ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) olarak içine sürüklemeye çalıştığımız karanlığa karşı; çocuklarımız, ortak geleceğimiz, eşit ve özgür bir ülkede yaşam için yan yana geldik.

“Giydirilmek istenen bu deli gömleği yırtıp atalım”

Biliyoruz ki birlikteyken sesimiz sesimize, sözümüz sözümüze güç katıyor. Biliyoruz ki yan yana, omuz omuza yürümek yarınlarımızı, geleceğimizi aydınlatıyor.Bu nedenle, bizler tüm halkımızı 17 Eylül’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz büyük buluşmaya çağırıyoruz. Gelin bir arada sesimizi ve sözümüzü yükseltelim. Gelin bizlere giydirilmek istenen bu deli gömleği yırtıp atalım.Gelin; her alanda yapıldığı gibi eğitimin de ticari bir alan olmasına karşı çıkalım. Eğitimin herkese parasız, laik, bilimsel ve eşit olmasını sağlayalım.Gelin; devletin yıllardır eğitimle birlikte inançlarda de tekçi tutumuna başta Alevilerin inançları olmak üzere, tüm inançların eşit ve bir arada olmasını ve yıllardır dayatılan zorunlu din dersi uygulamasına son verilmesini sağlayalım.Gelin; hurafelerle dolu, akıl ve bilim dışı öğretim programlarının okullarda çocuklarımıza vereceği zararları engelleyelim. Öğretim programlarını ve ders kitaplarını cihat, şeriat gibi kavramların değil; demokrasi, laiklik, eşitlik, özgürlük vb. kavramların olduğu bir içeriğe kavuşturalım.Gelin; seçmeli ders dayatılmasını sonlandırarak çocuklarımızın ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda istedikleri dersleri seçebilmesini sağlayalım. Okullarda mescit yerine laboratuvar, kütüphane, müzik odası, resim odası açılmasını sağlayalım.”

“Çocuklarımızı Zehirlemesine Engel Olalım”

Gelin; çocuk istismarları ile adları anılan cemaatlerin, tarikatların okullara girerek çocuklarımızı zehirlemesine engel olalım. Kamu otoritesini; adeta kendi dünya görüşünü ve yaşam biçimini zorla kabul ettirmenin aracı gibi kullanarak çocuklarımızı imam hatip okullarına gitmeye zorlanmasına karşı durduralım.

Gelin; yaşadığımız coğrafyadaki kültürel zenginlikler nedeniyle farklı dillerin inkâr edilmesine karşı; herkesin eşit, bir arada, kardeşçe kendi anadilinde bir eğitim görmesini sağlayalım.Gelin; OHAL gerekçesi ile tüm demokratik kuralların rafa kaldırılmasına ve OHAL gerekçesi ile KHK‘lerle kamuda işten çıkarılan tüm mağdurların işe iadesinin sağlanmasına ve OHAL’in derhal sona erdirilmesini sağlayalım.Bunun için; 17 Eylül’de Kartal Meydanı’nda bir arada sesimizi ve sözümüzü birlikte yükseltelim.

Mitinge Davet
Basın açıklamasının ardından katılımcıları mitinge davet eden ErdoğanPankartlarımız astık 17 Eylül 2017 tarihinde Saat 09.00 da Kipa AVM önünde araçlarımız hareket edecektir. Biz oraya ne kadar güçlü gidersek sesimiz o kadar güçlü çıkacaktır. Bu miting hepimiz için çok önemli geleceğimiz için çok önemli, biz burada herkese ulaşmaya çalışıyoruz ama herkes birkaç kişiye daha ulaşırsa zaten Silivri’de beklediğimiz sayıya ulaşacağız ve görkemli bir şekilde oraya gideceğiz. Bu sadece bu kurumların yönetenlerin sorunu değil hepimizin sorunu, bu mitingin görkemli geçmesi için katkı sağlarsak iyi geçecek şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.