Yerel Basının sorunları Meclise Gidiyor

TBMM Meclis Başkan Vekili MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Meral Akşener, Yerel Basın Birliği Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Yerel Basının sorunları Meclise Gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Dernek merkezinde Yerel Basın Birliği Derneği başkanı Nezir Karayün ile bir araya gelerek yerel basının sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunan Karayün’ün, “Yerel Basının sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli hazırlık dosyasını TBMM’de görüşmek üzere Başkan Karayün’den teslim aldı. Ziyarete, TBMM Meclis Başkan vekili MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Meral Akşener, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Promer Planlama Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Turgut, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, MHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Halit Tuna katılım gösterdi.

 

Meclise Taşıyacak

Akşener ziyarette, seçim bölgesi olan İstanbul 3. bölgede yerel basın ile sürekli iletişim halinde olduklarını dile getirirken, çalışmalarından dolayı Karayün’e teşekkür etti. Akşener; “ Yerel Basın ile ilgili sorun ve çözüm önerilerini mecliste ilgili birimlerle paylaşmak üzere alırken, en kısa zamanda genel başkanımızın da aramızda bulunacağı bir toplantı organize edeceğiz” diyerek Yerel Basına hak ettiği yerin ve desteğin verilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarının sözünü verdi.

 

Yerel Basın kan Ağlıyor

Yerel Basının sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getiren dosyayı, TBMM başkan vekili Meral Akşener’e teslim eden Birlik başkanı Nezir Karayün; “Yerel basının sorunları çözümlenecek yere her geçen gün daha da artırılıyor diyerek, TBMM’den destek beklediklerini ifade etti. Yerel basına KOBİ statüsünde düşük faizli veya doğrudan destek verilerek Avrupa birliği statüsüne getirilmesini istedi. Siyasi Partilerin genel merkezlerinden yerel basına doğrudan destek sağlanmasını vurgulayan Karayün; yaklaşan Genel seçimlerde yerel basında korunup kollanmalıdır” dedi.

 

Haber: Filiz KELEŞ